Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün Spor Dairesi’ne verdiği direktif doğrultusunda ışıklandırılması tamamlanarak adını merhum Kıbrıslı Türk Futbolcu Mete Adanır’dan alan Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadyumu ile Mete Adanır heykeli törenle hizmete açıldı.

Stadyumun ışıklandırılması ile heykel açılışını Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ve Mete Adanır Vakfı Başkanı Eralp Adanır gerçekleştirdi.

Büst açılışı, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve bayrakların göndere çekilmesiyle start alan törende, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ve Mete Adanır Vakfı Başkanı Eralp Adanır birer konuşma gerçekleştirdi.

Tören konuşmaların ardından ‘Leymosun Derbisi’ olarak bilinen Türk Ocağı Limasol (TOL) ile Doğan Türk Birliği’nin (DTB) lig karşılaşması ilk kez ışıklandırılmış sahada gece oynandı.

Işıklandırma, heykel ve alt yapı yaklaşık 1 milyon TL’ye mal oldu.

ÖZGÜRGÜN: “SAHAYA ADINI VERME VE HEYKELİNİ DİKMEK MERHUM METE ADANIR’I SONSUZA DEK YAŞATACAK”

Başbakan Hüseyin Özgürgün yaptığı konuşmada, Başbakanlık, Futbol Federasyonu ve Spor Dairesi olarak spor, alt yapı ve gençlere hizmet etmekten mutluluk duyduklarını dile getirerek, Girne’deki sahaya Kıbrıs Türk futbolunun yetiştirdiği en önemli değerlerden Mete Adanır’ın adını verme ve heykelini dikmenin onu sonsuza dek yaşatacağını kaydetti.

“Benim uzun zamanlardan beri hayalimdi. Bunu milletvekili olduğum 98 yılında da dillendirmiştim. Aradan 18 yıl geçti ve ancak bugün gerçekleştirme fırsatı bulduk” diyen Özgürgün, Kıbrıs Türk futbolunda vefanın önemli olduğunu, geçmişteki değerleri yaşatma ve gelecek kuşaklara anlatmanın gerekli olduğunu vurguladı.

SERTOĞLU: “ÇOK ANLAMLI BİR GÜN”

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu da, Girne’deki stada tanınmış Kıbrıslı Türk Futbolcu Mete Adanır’ın adının verilmesi, heykelinin dikilmesi ve ışıklandırılmasının önemine dikkat çekti.

Bunun çok anlamlı olduğunu ifade eden Sertoğlu, ülkede 10-12 yıldan sonra ilk kez bir stada geniş çaplı bir yatırım yapıldığını belirtti, bunun için Başbakan Özgürgün’e teşekkür etti.

ADANIR: “METE ADANIR VAKFI OLARAK GURURLUYUZ”

Mete Adanır Vakfı Başkanı Eralp Adanır da, Adanır Ailesi ve Vakfı olarak onur duyduklarını dile getirerek, böylesi bir vefa olayı ile ilk kez karşılaştıklarını söyledi.

20 Ocak 1989’da kaybettikleri Mete’yi yaşatmak, onu genç kuşaklara anlatabilmek için büyük mücadele vermekte olduklarını ifade eden Adanır, bunun için spor kulüpleri, kurum-kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin desteğine ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Adanır , Mete’nin sahaya adının verilmesi ve heykelinin dikilmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.
Editör: TE Bilisim