İhtiyat Sandığı Müdürü Mehmet Metcooğlu, İhtiyat Sandığı Dairesi’nin tüm ödenme taleplerini karşılayacak kapasitede olduğunu ve iştirakçilerin yapmış olduğu her avans ve ödenme talebinin gerekli işlem süresi sonunda, geciktirilmeden karşılandığını belirterek, “İhtiyat Sandığı Dairesi dimdik ayaktadır” dedi.

Metcooğlu, bir gazetede çıkan İhtiyat Sandığı ile ilgili “Para Suyunu Çekiyor” ifadesini hayretle karşıladığını belirtti.

“Bir finans kuruluşunda para yatırımı olduğu gibi, bu yatırımın çalışana geri ödeneceği de bilinmelidir” diyen Metcooğlu, İhtiyat Sandığı’nda toplanan Prim + Depozit’in çalışana geri ödeme olarak verileceğinin de unutulmamasını istedi.

Metcooğlu şunları kaydetti:

“İhtiyat Sandığı Dairesi Müdürlüğü’ne atandığım tarihlerde, iştirakçi yatırımlarının eksik olması halinde, çalışan İhtiyat Sandığı’nda biriken parasını alamıyordu. 2010 yılında, iştirakçinin mağdur olmaması amacıyla yapılan değişiklikle kısmi ödeme yoluyla Yönetim Kurulu kararı ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı’nın onayıyla içerdeki mevcut paranın iştirakçiye ödenmesi sağlanmıştır.

Kamuoyunda İhtiyat Sandığı’nın mali yapısı ile ilgili zaman zaman gündeme gelen olumsuz haberlerin aksine, İhtiyat Sandığı Dairesi dimdik ayaktadır. İştirakçilerin yapmış olduğu her avans ve ödenme talebi, dairemiz tarafından gerekli işlem süresi sonunda geciktirilmeden karşılanmaktadır. İhtiyat Sandığı Dairesi, yapılan tüm ödenme taleplerini karşılayacak kapasitededir.” 
Editör: TE Bilisim