Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ve Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), 6 Haziran Diyetisyenler Günü’nü kutlamak amacıyla  diyetisyenlere yönelik sempozyum organize ediyor.

Diyetisyenler Birliği Halkla İlişkiler Koordinatörü Uzm. Dyt. Ayşe Okan’ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, 31 Mayıs saat 14.00’te açılışı yapılacak olan “Meslekte Doğru Adımlar” isimli sempozyum Golden Tulip Hotel’de gerçekleştirilecek.

2 panelden oluşan sempozyumda Yakın Doğu ve  Doğu Akdeniz Üniversiteleri Beslenme ve Diyetetik Bölümlerinde görev alan profesör ve doçentlerinin  yanı sıra, Türkiye Diyetisyenler Derneği Eğitim Komisyonu ile Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı da konuşmacı olarak yer alacak.

“Meslekte Doğru Adımlar” Sempozyumu’nda “sağlık bilimlerinde etik” konusuna yer verilirken tıbbi beslenme tedavisinde güncel yaklaşımlara yönelik, Bireylerin Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi, Obezitede Metabolik İmprinting ve  Diyet Kargaşası  konularına değinilecek.

Editör: TE Bilisim