Çocuklara en iyi eğitim veriliyor

Mickey Mouse Anaokulu ve Etüt Merkezi İnönü Şubesi adına dergimize açıklamalarda bulunan Özlem Gürüz, öncelikle kendini tanıttı. Gazimağusa doğumlu olan Gürüz, 2007 yılında doğu Akdeniz Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. 2 yıl sonrasında Eğitim Bilimleri’nde yüksek lisansını tamamladı.

Gürüz: İlgi günden güne artmakta
Özlem Gürüz, röportajına okulun tanıtımı ile devam etti. “Burası ‘İnönü Belediyesi Avrupa Birliği İşbirliği Ortak Projesi’ çerçevesi içerisinde 2014 yılının Ekim ayı itibariyle açılmış 3-11 yaş için hizmet veren bir kreştir. Tamamen bu iş için tasarlanan binamızın ben sadece işletmesini devraldım. Açıkçası ilgi az gibi gelince bayağı endişeli bir şekilde işe başladım. Mağusa’da ki uyguladığımız eğitimi buraya taşırsak ilginin artacağını ve Mesarya Bölgesi’ne faydalı olabileceğimizi düşündüm. 6 ay gibi kısa bir süre içinde hislerimde yanılmadığımı fark ettim, şu an ilgi günden güne artmakta ve bu beni çok mutlu ediyor. Ayrıca bu bölgeye de faydalı olmak güzel bir duygu. Bu binanın konumunun ve bu eğitimin burada uygulanmasının Mesarya Bölgesi için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum.”

“Öğretmenlerimiz alanlarında uzman isimler”
Kreşlerinde şu an 20 öğrencileri olduğunu, kadrolarında bulunan öğretmenlerin de alanında uzman kişiler olduğunu ifade eden Gürüz, şöyle devam etti: “Etüt öğretmenimiz lisans mezunu ve pedagojik formasyonunu almış durumda. Öğretmen yardımcımız ve aşçımız Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sürekli Eğitim Merkezi’nden eğitim bilimleri dersleri tamamlayan birisidir. Alanında uzman yaratıcı drama öğretmenimiz ve İngilizce öğretmeniz, haftalık dersini verip gitmektedir. Öğrencilerimizin eğitimleri tamamen Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına bağlı olup etkinlikleri artırılmış bir sistemdir.”

“Hijyene çok önem veriyoruz”
Okul ile ilgili detaylar da veren Özlem Gürüz, bazı konulara özellikle vurgu yaptı: “Hijyen her okul öncesi kurumlarında olduğu gibi bizim içinde çok önemli bir detaydır. Okulumuza dışarıdan kimse ayakkabılarıyla girmiyor. Her öğrencinin ve personelin kendine ait terlikleri mevcuttur. Temizlik ürünlerinde doğal anti-bakteriyel ürünleri tercih ediyoruz. Hasta öğrencilerimizi hastalığının ilk 3 günü okula diğer öğrencilerimizin sağlığı açısından kabul edemiyoruz.

“Gün içinde çeşitli etkinliklerimiz oluyor”
Çocuklar burada bir gününü, küçük bir serbest zamanla başlayarak geçiriyor. Serbest zamanda oyun oynayarak paylaşmayı öğreniyorlar. Kahvaltılarını yaptıktan sonra haftalık hazırlanan planımıza göre etkinliklerimizi tamamlıyoruz. Ara öğünde meyvelerimizi yedikten sonra öğrenci merkezli etkinliklerimizle devam ediyoruz. Öğle yemek saatimiz geliyor. Öğle yemeğinden sonra uyumak için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz ve meleklerimiz uykuya dalıyor. Uyandıktan sonra yine bir ara öğünümüz var. Eğitici oyuncaklarımızla kavramları pekiştiriyorlar kaslarını geliştiriyorlar, yaşayıp öğreniyorlar saatin nasıl geçtiğini fark etmeden eve gitme zamanı geliyor zaten.”
Gürüz ayrıca, “Çocuklar için farklı etkinlikler düzenliyoruz. Yaratıcı drama çalışmalarımız, özel öğretmenimiz tarafından öğrencilerimize veriliyor. 23 Nisan gösterimizde bu derslerde öğrendiklerini çocuklara uygulama imkânı veriyoruz. Ayrıca gözlem amaçlı gezilerimiz, tiyatro ve sinema etkinliklerimiz var. Özellikle şubat ayı tatillerinde ve yaz okulunda aktivitelerimizi artırıyoruz.” dedi.
Ailelerle iletişimlerini yüz yüze ya da telefonla sağladıklarını ifade eden Gürüz, ailelere de her türlü bilgiyi onları istedikleri zamanlarda verdiklerini söyledi.

“Sonsuz sevgiyle bu işe adım atmaktan çok memnunum”
İşini severek yaptığı için zor gelmediğini aktaran Özlem Gürüz, “2010 yılı Şubat ayı itibariyle bu işle uğraşıyorum. Küçük yaştan itibaren ilkokul öğretmeni olma isteğim, aşırı sınav stresime bağlı olarak ortaöğretim öğretmenliğine yönelmeme neden olmuştu. Günün sonunda çalıştığım kreşlerdeki yeteneğimi kullanmama pek fırsat verilmediği için ‘bunu kendi işimde niye kullanmıyorum?’ diye kendi kendime sormamla başladı. Sonsuz sevgiyle bu işe adım atmaktan çok memnunum. Sadece çok iyi organize edip hiç bir şeyin eksik olmaması için biraz daha fazla çaba harcıyorum. Yorulduğum doğrudur fakat hiç şikâyetçi değilim.” dedi.

KAYNAK: MESARYA DERGİSİ 


 
Editör: TE Bilisim