Dr. Mert Taşkın'ın sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle: 

Gazimağusa'da hırsızlık… Gazimağusa'da hırsızlık…

Bana yoğun sorular geldiği için, seçim sürecinde kendi açımdan gelinen son aşamayı bildirmek istiyorum

bilindiği gibi Demokrat Parti Lefkoşa'dan 1 milletvekili kazandı.

kazanan aday YSK tarafından 24 Ocak günü saat 15.30 da açıklandı.

Herkesin medyadan takip ettiği gibi yarış 3 aday arasında (ben, Ali Tunçtaşlı ve Serhan Aktunc ) idi. Ancak başlarda gerilerde olan bir arkadaşımız seçimi kazandı.

Bunun üzerine, bilgisayar hatası olabileceğinden, biz 3 aday pazartesi günü YSK ya oylarımızın yeniden sayılması için (sandık yeniden açılıp pusulalar tek tek sayılarak değil, sadece çarşaf listeler üzerinden) başvurduk.

Sandık sonuçları ayni gün saat YSK tarafından 19.30 gibi internetten açıklandı.

Sandıkların bazılarına göre

- Seçim süresince, gerek telefonla, gerek şehir şehir gezerek onlarca kişiye ulaşarak benim için oy talep arkadaşım ve eşi, YSK 'nın açıkladığı sonuçlara göre bana değil, rakibime oy vermiş

-Yanımda 5 yıldır çalışan yardımcım, seçim öncesi oy hakkı iptal edildiği için Mağusa mahkemesine giderek oy hakkını geri aldı ve seçim günü Lefkoşa'dan köyüne giderek oy verdi. ancak YSK sonuçlarına göre bana oy vermemiş görülüyordu.

ve buna benzer bana oy verdiğini söyleyen kişilerin, oy verdikleri sandıkta bana söyledikleri kadar oy çıkmadığını gördüm.

Bugün bu kişileri zan altında bırakmamak için, YSK ya bu sandıkların sonuçlarının tekrardan incelenmesini talep ettim. Ancak aldığım cevap şuydu;

"Bunlar için itirazları, dün (24 Ocak 2022) 17.00 ye kadar ilgili ilçeye yapmanız gerekirdi. İtiraz süreniz doldu."

(Yani 15.30 da kazanan açıklandıktan sonra 17.00 ye kadar 6 ilçeye gidip 752 sandık sonucunu görüp 6 ilçeye itiraz verilmesi gerekli imiş.

Veya 19.30 da açıklanacak olan sandıklarda çıkacak olan sonucun önceden kestirilerek, sorunlu sandıklar için ilgili ilçelere 17.00 ye kadar itiraz edilmesi lazımdı.)

Bugün, dün yaptığımız "oylarımızın çarşaf liste üstünden tekrar sayılma talebimiz" "genel, muğlak ve delilsiz" olduğu için YSK tarafından reddedildi.

Özet, YSK ya seçim sonuçlarına spesifik, delilli ve anlamlı bir itiraz edebilmemiz için 1.5 saatte, 752 sandığı yerinde taramamız veya sonucunu önceden kestirmemiz, ve 6 ilçeye tek tek gidip itiraz dilekçesi yazmamız gerekli imiş.

Adalet bir gün herkese lazım olacaktır...

Editör: Haber Merkezi