Merit Lefkoşa Hotel ‘in 10 ay önce vefat eden Mutfak Şefi Yılmaz ŞEN ‘in öğrencileri, Gurme Mutfağında ustalarından öğrendikleri yemekleri yaptılar.

Konumu ve konsepti bakımından benzersiz bir proje olan Gurme Mutfak farklı projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Halen devam etmekte olan "Metgin ile Gurme Sürpriz Yemek" projesi farklı konukları ağırladı.
Erülkü Süpermarket'te düzenlenen Gurme Mutfağı'nda gerçekleşen etkinlikte bu kez Merit Lefkoşa Hotel Mutfağının genç şefleri Selcan Biryılmaz, Ali Damdelen, Kemal Ferit, Mustafa Dermay’ı ağırladı.

Genç Şefler lezzetli yemek sunumları gerçekleştirirken "Yılmaz Ustamızın bizlere bıraktığı miras; kendisinin engin deneyimleri, eşi bulunmaz kişiliği, tarifsiz hoşgörüsü ve insan sevgisidir. Şefimiz aşçılık sanatını, Türk Mutfağı'nın tanıtılmasını ve globalleşmesini kendine görev edinen, bizlerin gelişmesi ve gelecekte birer profesyonel şef olabilmesi için tecrübe ve bilginin paylaşılmasında öncülük etmiş bir insandı. Bizler onun sanatının eserleriyiz. Gün geçtikçe ve kendimizi geliştirdikçe daha da iyi başarılara imza atacağız. Gözün arkada kalmasın,rahat uyu şefim…" sözleriyle de kendilerine mesleğin inceliklerini öğreten Yılmaz ŞEN ustalarını özlem dolu sözlerle andılar.

Merit Lefkoşa Hotel Genel Müdürü Mine GÜRSES ‘de bu gibi etkinliklere her zaman destek verdiklerini, genç yeteneklerden gelen talepleri memnuniyetle onayladıklarını belirterek, Kuzey Kıbrıs’ın bağrından yetişmiş bu çok genç şeflerimize bu etkinliğe katılarak Merit Lefkoşa Hotel’i tanıttıkları ve çok değerli ustamız rahmetli Yılmaz Şen’e ithaf etttikleri için çok teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıca Gurme Mutfağınada, düzenlemiş oldukları bu etkinlikte bizlerede yer verdikleri için teşekkür ederim.
Her ay farklı etkinlikler ile okuyucularıyla buluşacak Metgin Mutfağı'nın etkinlik duyurularını facebook sayfasından takip edebilirsiniz. (www.facebook.com/cyprusgurme)




 
Editör: TE Bilisim