Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu, Polis Genel Müdürlüğü’nü (PGM) ziyaret ederek, kadın çalışanların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutladı.

Polis Genel Müdürü 1. Yardımcısı Pervin Gürler, Meral Eroğlu’nu PGM binası önünde karşıladı. Eroğlu, önce Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim ile görüştü.

Zaim, bir cumhurbaşkanının eşinin çalışanların Kadınlar Günü’nü kutlamak için ilk defa PGM’yi ziyaret ettiğini söyleyerek “Meral Eroğlu’nu böyle anlamlı bir günde aramızda görmek bizi mutlu etti” dedi.

Polis teşlikatının daha iyi koşullara gelmesi için çalıştıklarını ifade eden Ahmet Zaim, gün anısına Meral Eroğlu’na el işi tablo hediye takdim etti.

MERAL EROĞLU DUYGULANDI

PGM’yi ziyaretinde duygusal anlar yaşayan Meral Eroğlu, babasının polis olduğunu söyleyerek, “Polis ekmeği ile büyüyen biri olarak kendimi her zaman bu teşkilatın içinde gördüm. Bir ziyarette ilk defa bu kadar heyecanlandım. Gözlerimin önünden rahmetlik babam geçti...” dedi.

Polisin ne anlama geldiğini yaşayarak öğrendiğini ifade eden Meral Eroğlu, “1963’lü yıllarda babamın görev için gittiği yerden sağ salim dönmesi için ne kadar heycanla beklediğimizi anlatmam mümkün değil” diyerek geçmişi anımsadı.

Eroğlu, polis teşkilatının milli mücadele yıllarında unutulmaz görevler üstlendiğini de hatırlattı.

“KIBRIS TÜRK KADIN POLİSİ ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENİYOR”

Meral Eroğlu daha sonra PGM’deki kadın polis ve çalışanlarla bir araya geldi.

PGM’deki kadın çalışanların gurur kaynağı olduğunu dile getiren Meral Eroğlu, “Bizim çocukluğumuzda ve gençliğimizde teşkilatta kadın polis yoktu. Oysa şimdi Kıbrıs Türk kadın polisi önemli görevler üstleniyor” dedi.

GÜRLER’E TEŞEKKÜR ETTİ

Pervin Gürler’in bir buçuk yıldan beri Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yürütülen çocuk istismarıyla ilgili çalışmalara katıldığına işaret eden Eroğlu, Gürler’e katkılarından dolayı teşekkür etti.

Eroğlu, önümüzdeki günlerde kadına yönelik şiddet ve kadın istismarı konularını ele alacaklarını belirterek, yasaların hazırlanmasında Gürler’in de kendilerine yardımcı olacağını söyledi.

Meral Eroğlu, “Pervin Gürler’in yoğun çalışmaları arasında bu konulara harcadığı zamanı, emeği ve heyecanı birebir gören bir kişi olarak onu Kıbrıs Türk kadını adına kutluyorum” dedi.

Polis teşkilatında kadınlara gereken hassasiyetin gösterildiğini gözlemlendiğini ifade eden Eroğlu, asayişi ve düzeni güzel günlerde yaşama temennisinde bulundu.

GÜRLER: “TARİHİ BİR GÜN”

Pervin Gürler, Meral Eroğlu’nun PGM’yi ziyaretini “tarihi bir gün” olarak niteleyerek bu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Pervin Gürler, “Bayan meslaştalarım, sivil hizmet görevlilerimiz, çalışanlarımız ve kendi adıma Meral Eroğlu’na bu tarihi günde yanımızda olduğu için teşekkür ediyorum” dedi.

Meral Eroğlu’yla ortak yönleri olduğundan söz eden Gürler, “Ben de bir polis kızıyım” diyerek bu geçmişten onur duyduğunu belirtti.

EROĞLU KADIN POLİS VE ÇALIŞANLARA ÇİÇEK VERDİ

Toplantı salonunda gerçekleşen ve börekle meyve suyu ikramının da yapıldığı ziyarette Meral Eroğlu, kadın polis ve çalışanlara çiçek takdim ederek Kadınlar Günü kutlamasını yineledi.

Eroğlu, diğer bölgelerdeki kadın polisleri de önümüzdeki günlerde ziyaret etmek istediğini söyledi.

Editör: TE Bilisim