CTP-BG Mehmetçik Belediye Başkan adayı Cemil Sarıçizmeli ve belediye meclis üyesi adayları 29 Haziran Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Pamuklu’da halka buluşarak yıldızlı belediyeciliği konuştu.Köylülere yıldızlı belediyecilikle ilgili bilgi vererek projeleri hakkında fikir alışverişi yapan Sarıçizmeli artık Mehmetçik Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan halkın da hak ettiği belediyecilik hizmetini almasının zamanının geldiğini vurguladı.

2014 YILINDA SU SORUNUNU KONUŞMAKTAN UTANIYORUM
Mehmetçik Belediyesi’nin mevcut yapısının halka muhtarlık döneminde bile aldığı hizmeti vermediğini ifade eden Sarıçizmeli, “2014 yılında Gönyeli’de yıldızlı belediyecilik ile yaşayan halkın evinin musluğundan içme suyu akarken bizim Pamuklu’da su sorununa nasıl çözüm bulacağımızı anlatmamızdan dolayı utanç duyuyorum” dedi.

AYAKLARI YERE BASAN PROJELERLE SORUNLARI GİDERECEĞİZ
Seçim çalışmaları kapsamında diğer adayların da projelerini ortaya koyduğunu hatırlatan Sarıçizmeli kendilerinin esas hedefinin ayakları yere basan projelerle halka temel beledi hizmetlerin sunulması olduğunun altını çizdi. Sarıçizmeli, “Ben ve ekibim kulağınıza hoş gelebilecek çok büyük projelerden bahsetmiyoruz. Çünkü belediyenin bugünkü durumu ile göreve geldiğimiz günün ertesinde projelerin temelini atacak pozisyonumuz yok. Diğer arkadaşlar belediyenin durumunu göz önüne almadan hayal dünyasında yaşıyorlar, halkı kandırıyorlar” dedi.

HESAP SORACAĞIZ
Belediyenin 2014 yılında halen daha 2011 yılında yapılan bütçe ile yönetildiğine vurgu yapan Sarıçizmeli, 29 Haziran’dan sonra önlerinde yapmaları gereken 2012, 2013 ve 2014 yılı bütçeleri olduğu gerçekliğini işaret etti.Üç yıllık geriye dönük bütçeleri yaparken Belediye Meclisi’ne ek olarak ayrı bir Bütçe Komisyonu’nun oluşturulacağını sözlerine ekleyen Sarıçzimeli, BütçeKomisyonu’nda görev yapması için Sayıştaylığı ve Mali Polisi davet edeceklerine ve tespit edilen tüm usulsüzlükler hakkında yasal işlem başlatılmasına olanak sağlayacaklarının altını çizdi.

YILDIZLI BELEDİYECİLİKTE ÇALIŞANLAR MUTLU OLACAK
Belediyenin halkın ama özellikle de ekmek parasını belediyeden kazanan çalışanların kurumu olduğuna vurgu yapan Sarıçzimeli, yıldızlı belediyeciliğin temel hedeflerinden birinin de haklarını alan mutlu çalışanlar olduğuna dikkat çekti.Belediyenin sorunlarına çalışanlar ile istişare içerisinde çözümler bulunacağını belirten Sarıçizmeli,CTP’li bir Mehmetçik Belediyesi’nde 2018 yılında hiçbir çalışanın sosyal haklarından mahrum bırakılmayacağı bir yapıda olacağını söyledi.

GREV DÖNEMİ OLUŞAN MAĞDURİYET EL BİRLİĞİ İLE AŞILACAK
Mehmetçik Belediyesi’nde yaklaşık dört ay süren süresiz grev dönemi tüm çalışanların büyük bir mağduriyet yaşadığını anımsatan Sarıçizmeli 4 ay evine ekmek parası götüremeyen çalışanların maddi yönden çok büyük sıkıntılar yaşadığını ve bu süreyi atlatana kadar maddi yönden borçlandıklarını ifade etti.Böylesi bir gerçekle karşı karşıyayken verimli belediye hizmeti almanın mümkün olamayacağına inandıklarını anlatan Sarıçizmeli, çalışanların haksız yere uğradıkları bu mağduriyeti gidermek için yapılacak çalışmadan sonra grev döneminde yaşanan kesintilerin avans olarak 4 yıl taksitle geri ödemeli bir planlama ile çalışanlara verileceğinin sözünü verdi.
 
Editör: TE Bilisim