'Adalıer istifa etsin’

Büro Banka ve Ticaret Çalışanları Sendikası’na (Büro –İş) bağlı Mehmetçik Belediyesi çalışanları, eylemlerine dün de devam etti. Üç aydır maaş alamayan belediye çalışanları, Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı gibi haklarının da yatırılmadığını dile getirdi, sorunlarına çözüm istedi. Belediye Başkanı Beyazıt Adalıer ile belediye meclis üyelerinin hiçbir yasa ve mahkeme kararını ciddiye almadığını iddia eden çalışanlar, sorunlarına bir çözüm bulunmaması halinde, eylemlerin şiddetinin artacağı uyarısında bulundu.

Yaklaşık 50 çalışan, üç aydır maaş alamıyor. Maaş sorununun yanı sıra 2011’de imzalanan ve içinde sosyal haklarının bulunduğu protokolün de uygulanmadığını öne süren çalışanlar ökfe hali yaşıyor.

Belediye içerisinde Başkan Adalıer’in keyfi şekilde davrandığı iddiasında bulunan çalışanlar, Sayıştaylığın biran önce, Mehmetçik Belediyesi’nde yaşanan yolsuzlukları incelemesi çağrısında bulundu.

“Belediye Meclisi kararlarını uygulamıyor”
Belediye Başkanı Beyazıt Adalıer’in, 2011 protokolünü, meclis üyeleri ile imzalamasına rağmen yürürlüğe sokmadığını belirten belediye çalışanları, Adalıer’in meclis üyelerinin aldığı hiçbir kararı dikkate almadığını ifade etti.

“Evraklarımızla oynadı”
İntibak Komisyonu’nun açtığı memurluk başvurularına katılıp, memur olma hakkı kazanan kişiler olduğunu belirten belediye çalışanları, Adalıer’in bu noktada da haksızlıkta bulunduğunu iddia etti. Adalıer’in, hak kazanan üç kişinin dosyalarından evrak eksilterek, ret cevabı almalarını sağladığı iddiasında bulunan çalışanlar, konunun mahkemeye taşındığını ifade etti.

“Mahkeme kararına da uymadı”
Adalıer’in, memurluk konusu ile ilgili mahkemelik olduğunu vurgulayan belediye çalışanları, mahkemenin bir kişiyi haklı bulduğunu, diğer iki kişinin ise davalarını sürdüğü bilgisini verdi. Haklı bulunan kişinin, mahkeme kararı olmasına rağmen, işten çıkarıldığını vurgulayan belediye çalışanları, Adalıer’in mahkeme kararlarını dahi ciddiye almadığı iddiasında bulundu.

***
Mehmetçik Belediyesi’nde yaşanan sıkıntılardan bölge halkı da tepkili:

'YÖNETİM DEĞİŞMELİ'


Mehmetçik Belediyesi’nde yaşanan sorunlar ve belediye çalışanlarının aldığı grev kararı, Mehmetçik halkının da tepkisine nende olduç Grev sebebi ile yaklaşık iki haftadır, çöp, ilaçlama, bakım gibi hizmetleri alamayan Mehmetçikliler, bölgeye su verilmemesi nedeniyle de büyük sıkıntı yaşıyor. Yaşanan sorunlar ile ilgili tepki gösteren Mehmetçikliler, büyük ölçüde sorunun Başkan Beyazıt Adalıer’in tutumlarından kaynaklandığını öne sürüyor.
Adalıer ve meclis üyeleri arasında bir inatlaşmanın var olduğunu öne süren bölge halkı, sorunların biran önce çözülmesi ya da yönetimin değişmesi gerektiği yönünde fikir veriyor.

YENİDÜZEN
Editör: TE Bilisim