KTGB’den yapılan açıklamada, 1 Aralık Perşembe günü saat 18.00’de Polis Genel Müdürlüğü binasında yer alacak toplantıya, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ile diğer üst düzey polis yetkililerinin de katılacağı belirtilerek, basın yayın kuruluşlarından yönetici, editör ve muhabirler davet edildi.

SORUNLARIN ASGARİYE İNDİRİLMESİ AMAÇLANIYOR

Toplantının, ülkede basın ile güvenlik güçlerinin daha yakın işbirliği yapabilmesi, kurumlar arasında zaman zaman yaşanan sorunların asgariye indirilmesi ve polisiye olaylara ilişkin haberlerin hukuki ve etik düzeyinin yükseltilmesi amacıyla düzenlendiği kaydedildi.

KTGB’nin yaptığı davetlerde gazete, televizyon ve internet gazetelerinden yetkililer ile özellikle polis-mahkeme haberlerini izleyen muhabirlerin “Medya-Polis Buluşması”na katılması istendi.

KTGB ile Yüksek Mahkeme işbirliğinde bir süre önce de ‘Medya-Yargı Buluşması’ gerçekleştirilmişti.

“AMAÇ KALİTEYİ YÜKSELTMEK”

KTGB Başkanı Sami Özuslu, medyada kaliteyi yükseltmek için eğitsel çalışmalara ve kurumlarla diyaloğa büyük önem verdiklerini ifade etti.

Kısa süre önce yapılan ‘Medya-Yargı Buluşması’nın son derece verimli geçtiğine kaydeden Özuslu, ‘Medya-Polis Buluşması’nın da toplumsal fayda bakımından olumlu sonuçlar doğuracağına inanç belirtti.

Basında sık yer alan suç ve suçlulara ilişkin haberlerde zaman zaman sıkıntılar yaşandığını, yanlış ifade ve bilgilerden dolayı bazı insanların haksızlığa uğrayabildiğini, bazı gergin ortamlarda görev yapan güvenlik güçleri ile medya mensuplarının sıkıntı yaşadığını kaydeden Özuslu, “Medya-Polis Buluşması”nda bunların ve benzeri konuların ele alınacağını ifade etti.

Kamusal alanda sık sık bir araya gelen, aynı ortamlarda görev ifa eden polis ile basının daha iyi bir diyalog içinde olması gereğine işaret eden Sami Özuslu, bir süre önce KTGB Yönetim Kurulu üyelerinin ziyaret ettiği PGM Süleyman Manavoğlu’na sundukları öneriye olumlu yanıt geldiğini belirtti.

Özuslu, ‘Medya-Polis Buluşması’nın gerçekleşmesine olanak veren Manavoğlu’na teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim