Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) işbirliğinde düzenlenen “Medya Günleri” etkinliği Salı günü yapılıyor.

UKÜ Çevik Uraz Konferans Salonu’nda 10.00-13.00 saatleri arasında yer alacak etkinlikte ‘etik’ ve ‘sosyal medya’ konuları ele alınacak.

‘Medya Günleri’ne Medya Etik Kurulu Başkanı Süleyman İrvan ile Türkiye’den gazeteci-yazar Yavuz Baydar ve akademisyen Erkan Saka konuşmacı olarak katılacak.

İki oturum halinde düzenlenen ‘Medya Günleri’nin açılış konuşmalarını UKÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Hikmet Seçim ile KTGB Başkanı Hüseyin Güven yapacak.

Ardından başlayacak birinci oturumda “Medya ve Etik: Nasıl Bir Denetim” konusu ele alınacak. Medya Etik Kurulu Başkanı, DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Kıbrıs Türk medyasında yaşanan etik sorunlar ve Medya Etik Kurulu’nun çalışmaları hakkında sunum yapacak.

‘Medya Günleri’nin ikinci oturumunda ise İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Saka “sosyal medya” hakkında konuşacak.

Her iki oturumun ardından soru-cevap bölümü yer alacak.

KTGB ile UKÜ işbirliğinde düzenlenen ‘Medya Günleri’ne başta gazeteciler, akademisyenler ve iletişim fakültesi öğrencileri olmak üzere herkesin davetli olduğu belirtildi.

MEDYA BAŞARI ÖDÜLLERİ YARIŞMASINA SON BAŞVURU GÜNÜ SALI GÜNÜ

Öte yandan Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle düzenlediği “Medya Başarı Ödülleri Yarışması”nda başvuru kabulü Salı günü tamamlanıyor.

Birlik üyesi sarı basın kartı sahibi gazetecilere açık olan yarışmaya bu yıl yönetim kurulu kararı uyarınca “haber, fotoğraf, röportaj ve radyo-tv programı” dallarında başvuru kabul ediliyor.

Seçici kurulun ödüle layık bulduğu gazetecilere ödülleri 3 Mayıs’ta düzenlenecek etkinlikte verilecek.

Ayrıca, jüri kararıyla, bu dallardan birinde ya da başka bir alanda veya bir yıllık çalışması dikkate alınarak bir yayın organına veya gazeteciye, ‘Genç Yetenek Özel Ödülü’ ve ‘Barış Gazeteciliği Özel Ödülü’ verilecek. Özel ödüllerde üyelik ve basın kartı koşulu aranmayacak.

Gazeteciler Medya Başarı Ödülleri Yarışması’na en çok 3 dalda ve 5’er eserle katılabiliyor ya da önerilebiliyor. 
Editör: TE Bilisim