Başbakan Yardımcısı, Turizm Ekonomi Kültür ve Spor Bakanı, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, Genel Kurul’un toplanması ve çalışmasının sadece iktidar partisi milletvekillerinin sorumluluğunda olmadığını belirterek, Ulusal Birlik Partisi’nin sadece yasaların görüşüldüğü Pazartesi günü değil, hükümeti eleştirmek üzere güncel konuşmaların yapıldığı Perşembe günü de nisap sağlamayı iktidara bırakmasının doğru bir davranış olmadığını kaydetti.

Denktaş, “Vatandaşa siyasetin siyasetçinin doğru işler yaptığını göstermek istiyorsak, Genel Kurul’un toplanmasını hep birlikte sağlamalıyız” diye konuştu.

UBP’nin tavrını protesto etmek için DP-UG milletvekilleri olarak yapılacak konuşmaların hiçbirini dinlemeyip Genel Kurul’dan ayrılacaklarını belirten Denktaş, “Aynı yöntem devam ederse, Perşembe günü nisap olmayacak. Vatandaşa da doğru mesajı vermek için nisabın sağlanmasında sorumluluk hepimizdedir. Denetim günü dahil her toplantıda nisap sağlama sorumluluğunu iktidara yüklemek doğru değil” dedi.

ÖZGÜRGÜN

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, söz alarak “Bize vaaz verenler sütten çıkmış ak kaşık değiller” dedi.

Özgürgün, birçok yasada hükümete destek verdiklerini, nisap sağlamaya yardım ettiklerini ancak komiteden geçen UBP’nin YYK üyesi için Genel Kurul’dan ret cevabı çıkması üzerine bu tavrı ortaya koyduklarını belirtti.

Özgürgün, “Başbakan Yardımcısı, hiçbir şey olmamış gibi tavır koymamızı eleştiriyor. Biz iktidara saldırmadık. Ama bir komite üyeliğinin reddi üzerine bir tavır koyduk, tepki verdik” dedi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, da meclisin çalışır vaziyette olmasının bütün milletvekillerini sorumluğunda olduğunu belirtti. Yapılan yeminin bir parçasının da bu olduğunu söyleyen Yorgancıoğlu, CTP-BG meclis kurulunun bir değerlendirme yaptığını, UBP’nin önereceği kişiye olumlu oy vereceklerini kaydetti.

Yorgancıoğlu, CTP-BG meclis grubu olarak UBP’nin önereceği kişiye olumlu oy vereceklerini ancak UBP’nin nereye aday gösterdiğinin ve o makamın hangi koşulları gerektirmesi gerektiğinin farkında olmadığını söyledi.

YYK’nın, çalışmalarının engellenmemesinin önemli olduğuna değinen Yorgancoğlu, “Bu makam için siz daha önce yazılar yazmışsanız, eleştirdiniz bu makama gelince bu makamı denetleyemezsiniz. Daha önce makamı eleştirene bunu sorarlar. Bizim tepkimiz de buydu” dedi.

Yeniden söz alan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, ilgili komitenin UBP’nin YYK adayını yeniden gözden geçireceği yönündeki girişimini olumlu bulduklarını belirterek, buna karşılık UBP’li milletvekillerinin de nisap konusundaki tavrını yeniden değerlendireceğini kaydetti.
Editör: TE Bilisim