Bakanlar Kurulu, Hüseyin Çobanoğlu’nun yaş haddinden emekli olması nedeniyle mart ayı sonunda boşalan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürlüğü’ne Mete Tümerkan’ı atadı.

Bakanlar Kurulu toplantısı saat 16.00 sıralarında tamamlandı. Toplantıda alınan kararları Kurul Sözcüsü, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu açıkladı.

KAT MÜLKİYETİ TÜZÜĞÜ

Uzun zamandır beklenen ve bir yıl önce Meclis’ten geçen Kat Mülkiyeti ve Kat İrtifakı Yasası’na bağlı tüzükleri onayladıklarını açıklayan Çavuşoğlu, Müteahhitler Birliği’yle işbirliğiyle hazırladıkları tüzükle, bundan sonra apartman ve sitelerde bireysel koçan elde etmenin önünün açıldığını söyledi.

Çavuşoğlu, bunun inşaat sektörüne büyük katkı yapacağını, ev satın alacak kişilere de büyük güven vereceğini düşündüklerini kaydederek, ekonomiye ve inşaat sektörüne hayırlı olmasını diledi.

BRTK MÜDÜRÜ TÜMERKAN

BRTK Müdürlüğü’nün, Hüseyin Çobanoğlu’nun bir süre önce yaş haddinden emekli olmasıyla boşaldığını hatırlatan Bakanlar Kurulu Sözcüsü Nazım Çavuşoğlu, Bakanlar Kurulu’na getirilen öneriler arasında, uzun yıllar BRTK’ya hizmet eden Mete Tümerkan’ın bu göreve atanmasını uygun bulduklarını belirterek hayırlı olmasını diledi.

LTB’DEKİ SEÇİM

Bakanlar Kurulu Sözcüsü, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, LTB’deki yeni Başkan ve üyelerle ilgili hükümetin değerlendirmesinin sorulması üzerine, “Artık orada bir muhatap vardır, belediye başkanı, meclis üyeleri bir tamam seçilmiştir. Ciddi bir süreçten geçtik, bir yıla yakın zamandır orada kaos yaşamıştık. Halkımız da, çalışanlarımız da büyük sıkıntılar yaşadık” dedi.

“KOLAY GELSİN”

Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu ve Meclis Üyelerine “kolay gelsin” diyerek başarı dileyen Çavuşoğlu, hükümetin LTB için bugüne dek çok şeyler yaptığını, bundan sonra da devletin üzerine düşenlerin eksiksiz yerine getirileceğini söyledi.

Nazım Çavuşoğlu, LTB’nin yöneticilerinin bir planlama safhasına gireceğini umut ettiğini ifade ederek, “Onlar kendi planlarını, projelerini, çalışmalarını bir ortaya koysunlar. Ondan sonra bize başvurduklarında biz de kendi görüşlerimizi tabi ki ileteceğiz” dedi.

LTB’nin çalışır hale gelmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, belediye meclisindeki üyelerin yarısına denk gelen 11’inin UBP’li olmasının, çalışmalarda bir sorun yaratmayacağını söyledi.

Çavuşoğlu, UBP’li meclis üyelerinin, belediyedeki çarkların dönmesine engel olmayacağını vurgulayarak, “geçmişte muhalefet partilerinin meclis üyelerinin siyasi nedenlerle toplantılara katılmadığını, nisap sağlamadığını ve çalışmalara katkıda bulunmadığını” kaydetti.

Bakanlar Kurulu Sözcüsü Çavuşoğlu, “Bizim böyle bir yaklaşımımız hiçbir belediyede olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. Pek tabi ki arkadaşlarımız toplantılara katılıp görüşlerini söyleyebilir. UBP’li meclis üyeleri evet veya hayır tercihlerini kullanabilir ama bir belediyenin çarklarının dönmesine engel olacak bir yaklaşımda olmamıştır ve olmayacaktır” diye konuştu.

“BİZE YAPTIKLARINI İADE ETMEYECEĞİZ”

Nazım Çavuşoğlu, “Diğer bir deyişle, kendilerinin bizim yönetimimizdeyken bize yaptıklarını biz kendilerine iade etmeyeceğiz. Biz onlara karşı sorumluluğumuzu yerine getirdiğimizi her fırsatta söylüyoruz ve gereğini yerine getireceğiz. Bu da bütün ülkeye örnek olsun. Yani belediye başkanı sizden değilse ortalık yansın zihniyetinde olanlar, tabi ki şu anda kendilerine de aynısının yapılacağını düşünüyor ama biz böyle bir davranış içinde olmayacağız” dedi.

Bir başka soru üzerine Nazım Çavuşoğlu, LTB’nin yeni Başkanı Fellahoğlu’nun kendisinden randevu talep etmesi halinde, hiç bekletmeden, aynı gün içinde görüşmeye hazır olduğunu açıkladı.

MECLİS’TE BOŞALAN KOLTUK İÇİN ARA SEÇİM OLACAK MI?

Bakanlar Kurulu Sözcüsü, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Cumhuriyet Meclisi’nde LTB Başkanlığı’na seçilen Kadri Fellahoğlu’ndan boşalan yer için ara seçim yapılıp yapılmayacağı konusundaki soruya karşılık konunun hükümette gündeme gelmediğini söyledi.

Trafik kazasında hayatını kaybeden DP İskele milletvekili Ahmet Elbasan’ın ardından yaşanan süreci hatırlatan Bakanlar Kurulu Sözcüsü Çavuşoğlu, o dönemde genel seçime bir yıldan uzun zaman olduğu halde ara seçim yapılmadığını kaydetti.

Çavuşoğlu, “Bu konudaki kararı hukukçular karar verecek ama ben bir siyasetçi olarak baktığımda artık bu saatten sonra ülkenin tekrar bir seçim yaşaması gerekir mi, gerekmez mi, yahut hukuk buna nasıl cevap verir, bunu süreç içinde hep beraber göreceğiz” diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim