Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu denetim görevini yerine getirmek amacıyla bugün saat 11.00’de toplandı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer başkanlığında başlayan toplantıda ilk olarak onaya ve bilgiye sunuş işlemleri yapıldı.

Strazburg’ta yapılacak Avrupa Parlamentosu toplantısına UBP Milletvekili Hasan Taçoy ve CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay’ın katılmasına ilişkin kararın onaya sunuluşu sırasında CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu söz aldı.

YORGANCIOĞLU

Yorgancıoğlu, Strazburg’ta yapılacak toplantıya katılmanın öneminden dolayı karara onay vereceklerini ancak hükümetin vatandaşın hakkını ne kadar aradığının merak konusu olduğunu söyledi. İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Çavuşoğlu’nun LTB Başkanlığı için “seçilecek adayın bizimle uyumla çalışması lazım” yönünde sözleri olduğunu ifade eden ve bunu eleştiren Yorgancıoğlu, hükümetin tarafsız olması gerektiğini belirtti.

KTHY şirketinin tasfiyesi işlemleri çerçevesinde yapılacak satışlarla ilgili eleştiriler yapan Yorgancıoğlu, başı boş bir şekilde 2 yıldır ortada kalan parçalardan ne kadarının kaldığının merak konusu olduğunu savundu.

ÇAVUŞOĞLU

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu da eleştirileri yanıtlamak üzere yaptığı konuşmada, UBP milletvekili ve UBP hükümetinin bir bakanı olarak “çok iyi adaylar olduğunu ancak bu dönemde hükümetle uyumlu çalışacak bir adayın seçilmesini istediği” yönündeki açıklamasının arkasında olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, bu konunun bu kadar derin irdelenmemesi gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından 12-14 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Strazburg ziyaretiyle ilgili karar oy birliğiyle kabul edildi.

Genel Kurul toplantısına gündem dışı konuşmalarla devam edildi.

Editör: TE Bilisim