Cumhuriyet Meclisi Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine çelenk koyup saygı duruşunda bulunan heyet, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti.

Burada Özel Defteri imzalayan Başkan Uluçay, şunları yazdı:

“Ulu Önder Atatürk, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Başkanlık Divanı Üyeleri ile birlikte manevi huzurlarınızdayız. 
Kıbrıs Türk halkı olarak adamızda kendi kimliğimiz ile var olmak için verdiğimiz mücadelede, kurucusu olduğunuz güçlü ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve halkının desteği hep yanımızda oldu.
Bugünden sonra da Kıbrıs Türk halkının ekonomisinin gelişmesini ve kalkınmasını sağlamak ve de kendi ayakları üzerinde duran bir ülke yaratma mücadelesinde en önemli desteği Türkiye Cumhuriyeti devleti ve halkından göreceğimizden eminiz.
Kıbrıs Türk halkı çizdiğiniz aydınlık yolda ilerlemeye devam edecektir.
Şahsım ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi adına en derin saygılarımı sunarım.”

Cumhuriyet Meclisi Başkanlık Divanı heyeti Anıtkabir ziyareti kapsamında Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni de ziyaret etti.

Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay başkanlığındaki heyette Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Divan Üyesi Milletvekilleri Yasemin Öztürk, Salahi Şahin ve Mesut Genç bulunuyor. 

Anıtkabir ziyaretinde heyette ayrıca, KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, Askeri Ateşe Piyade Kurmay Albay Akın Örsdemir, Özel Kalem Müdürü Çağlar Gulamkadir, Büyükelçilik’te görevli İkinci Katip Huriye Hançerli ve Meclis Protokol Görevlisi Batu Beyit de yer aldı. 

Ankara’ya dün giden heyetin cumartesi yurda dönmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim