Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) yönetimi olarak Hayvan Üreticilerinin haklı feryadını duyuyor ve destek beyan ediyoruz.

2,80TL civarında olan süt maliyeti karşılığında kendilerine önerilen 2,20TL’nin sektörü zora sokmaktan da öte, doğrudan bitirmeye yönelik bir girişim olarak algılıyoruz. Üretici bir yandan zamlar ve borçlar ile boğuşurken, diğer yandan ise ürününe maliyet fiyatını dahi bulamaz hale getirilmiştir.

Bununla birlikte, üretici arkadaşlarımızı sükunete davet etmeyi de bir görev biliyoruz. Turizm ülkesi olan memleketimizin tek havaalanının kapısını kapatmak ve gelen turist ve yatırımcıya güvenilmez bir iç yapı görüntüsü vermek devlet duruşumuza zarar vermektedir. Bugün havaalanı kapısında dökülen sütler, milli servetimizdir. Üzülerek hatırlatmak isteriz ki, bugün ülkemizde çocuğuna süt alamayan aileler yaşamaktadır. Milli servetimizin yollara dökülmesi, soruna çare üretmeyecek, aksine nimetlerimizn heba edilmesine ve haklı eylemin tepki görmesine yol açacaktır.

Eylemin demokratik bir hak olduğunun altını çizerek, üreticilerin yolları kapatmayarak ve/veya vandalizm içeren tehditler savurmayarak yapacağı tüm eylemlere parti teşkilatlarımız ile katılım gerçekleştireceğimizi ve destek olacağımızı belirtmek isteriz.

Üreten toplum sloganı ile başlayan, ancak gelinen noktada üreticinin önüne set koyan hükümet iradesinin diyaloğa açık olması ve en kısa sürede üreticiler ile asgari müştereklerde buluşmasını temenni ederiz.

Editör: TE Bilisim