Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP), KKTC’ye uçuşlarını yaz tarifesi bahanesi ile azaltan Atlasglobal Havayollarının Lefkoşa’daki ofisi önünde bir basın açıklaması düzenledi.

Düzenlenen gösteride basına demeç veren MDP Genel Sekreteri Aktaç ATAİ “ATLASGLOBAL YETKİLİLERİNE SORUYORUZ..NİYETİNİZ KKTC HALKINI SOYMAK MI ?” dedi.

Lefkoşa Ortaköy’de yer alan Atlasglobal Havayolları önünde düzenlenen gösteride, Genel Sekreter Aktaç ATAİ aşağıdaki soruları sıraladı;

“Ortaklaşa batırılan Kıbrıs Türk Havayollarının İngiltere slotlarına 5 kuruş bedel ödemeden bedavaya sahip olan ve şimdi yaz tarifesi denilerek Ercan’a haftalık 32 uçuşu 24’e indiren Atlasglobal Havayollarının niyeti nedir?”

“Ülkemiz kaynaklarından, dönemin hükümetleri tarafından size ödenen 21,5 milyon TL’yi alırken bu ülkeyi çaldığınızın farkında değil miydiniz?”

“23 Ocak 2013 tarihli Sayıştay Raporunda bu ödenen rakamın 4.531.531.-TL’sinin fazla olduğu tespiti neticesi bu parayı neden geri ödemediniz? Bu paranın geri ödenmesine kim engel oldu?”

“Devlete olan borcunuza rağmen, 26 Aralık 2016 tarihli bakanlar kurulu kararı ile 3.071.149 İngiliz Sterlini tutarındaki ödemeyi ne hakla ve hangi hizmete mukabil aldınız?”

“Ülkemiz maliyesine borcu olan bir şirketin, dönemin başbakanı ile olan ilişkisi neydi? Bakanlar kurulu kararı neticesi aldığı bu ek 18 milyon TL’ye yakın para ne karşılığı ve hangi ilişkiler sonucu alındı?” 

“Ercan havalimanı işletmecisi T&T şirketine 1 milyon Euro’dan fazla borcu olan Atlasglobal Havayolları, artması gereken yaz döneminde seferlerini eksilterek, KKTC devletinden daha fazla para koparmak için şantaj mı yapıyor?”

Hükümet yetkililerine de seslenen Atai, aşağıdaki soruları sordu;

“Hesap soracağız diyerek seçmeni inandıran hükümet ortakları bu hususta herhangi bir soruşturma başlattı mı? Yoksa, Ercan havaalanında tek hizmet verdiği havayolu şirketi Atlasglobal olan CAS çalışanları bu pazarlıkta şantaj malzemesi olarak mı kullanılıyor?”

“Atlasglobal havayollarının yaz dönemi için ülkemizdeki acentelere toplu bilet sattığı ve milyonlarca lira para tahsil ettiği doğru mudur? Acentelerin mağduriyetini kim karşılayacak? Bu konuda yürütülen bir çalışma var mıdır?”

Sorulardan sonra Atlasglobal havayolları yetkililerine çağrıda bulunan Aktaç Atai: “Atlasglobal yetkililerine buradan çağrıda bulunuyorum… Elinizi KKTC hükümetinin cebinden çekin… Elinizi KKTC halkının cebinden çekin… Elinizi bu adada öğrenim gören öğrencilerin cebinden çekin… Turizm döneminde devletimizi baltalamaktan vaz geçin!” dedi.

Atlasglobal havayollarının KKTC uçuşları ile ilgili reklamlarını da eleştiren Genel Sekreter, “Kıbrıs Meselesini Çözdük diye reklamlar yayınlamıştınız. Bu bile Kıbrıs Türkünü ne kadar az tanıdığınızı gösteriyor. Bizim Kıbrıs diye bir Meselemiz yoktur. Rahmetli Denktaş’ın bizlere miras bıraktığı haklı Kıbrıs Davamız vardır.” Diye ekledi. 

Atai sözlerini: “Tüm bu sorulara cevap ararken bilinmesini isteriz ki; Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP), ülkemiz kaynaklarının ne şahıslar, ne şirketler ne de belli zümreler tarafından sömürülmesine müsaade etmeyecektir.” Diyerek tamamladı.

Editör: TE Bilisim