Mart ayında 5 yıldızlı büyük otellerin doluluk oranının yüzde 63,  Küçük otellerin doluluk oranının ise yüzde 41 olduğu açıklandı.

5 yıldızlı büyük otellerin doluluk oranı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 23,5, Şubat ayına göre de yüzde 34  oranında artarken, 5 yıldızlı oteller dışında kalan Küçük otellerin doluluk oranı geçen yılın aynı  ayına göre yüzde 36,6, bir önceki aya göre ise yüzde 32,2 oranında artış gösterdi.

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB), otel sınıfına giren ve  1'den 5'e kadar yıldız taşıyan oteller ile turistik bungalowlar, tatil köyleri, butik otellerden oluşan üyelerinin Mart 2013 ayına ilişkin doluluk oranlarını açıkladı.

Mart ayı ortalama otel doluluk oranını ise yüzde 52 olarak veren KITOB, geçen yılın aynı ayına göre ortalamanın yüzde 26,8  ve bir önceki aya göre de yüzde 33,3 oranında arttığına işaret etti.

Değişen mevsim ile birlikte yürüyüş, bisiklet, orkide, kuş gözlem gibi pek çok özel ilgi grupları için uygun olan bu dönemin başlangıcı olan Mart ayında otellerin doluluklarının artış trendine girdiğine dikkat çeken, KITOB, bu dönemde  kapalı veya boş üye otel sayısında da azalma gözlendiğini kaydetti.

Mart 2013 ayını, KITOB üyesi 88 otelden 14’ ünün kapalı olarak veya tadilatla, 16 tanesinin ise boş geçirdiğini belirten KITOB, Şubat’ta ise üyelerinin 15’ inin kapalı olarak veya tadilatla, 20 tanesinin ise boş geçirdiğini ifade etti.

KITOB, bu aydan itibaren ise kapalı veya boş olan otellerin büyük bir kısmının mevsimle birlikte açılarak turizm sektöründe faaliyetlerine devam etmesinin beklendiğini de kaydetti.

Editör: TE Bilisim