Cumhurbaşkanı Başkanı Derviş Eroğlu ile Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve Dışişleri Bakanı Özdil Nami arasındaki görüşme sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı’nda 14.45’te başlayan, Eroğlu’na Sözcüsü ve Temsilcisi Osman Ertuğ, Müsteşarı Hasan Güngör ile Müzakere heyetinden Güneş Onar’ın eşlik ettiği görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Eroğlu’nun Kıbrıs konusundaki son gelişmelerle ilgili bilgiler verdiği görüşme sonrasında Başbakan Yorgancıoğlu basına kısa bir açıklama yaptı ve soruları yanıtladı.

Başbakan Yorgancıoğlu, ilerleyen günlerde Cumhurbaşkanı Eroğlu, Dışişleri Bakanı Özdil Nami ve Cumhurbaşkanı’nın Özel Temsilcisi Osman Ertuğ’un New York’ta temaslar yapacağını hatırlattı ve “Bu görüşmeye giderken Kıbrıs konusuyla ilgili görüş alış verişinde bulunduk, sorunun çözümüne nasıl daha iyi katkı koyabileceğimizle ilgili görüşlerimizi karşılıklı olarak paylaştık” dedi.

“OLUMLU VE YAPICI”


Yorgancıoğlu, olumlu ve yapıcı bir görüşme olduğunu da ifade etti.
Maraş konusunun toplantıda gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine ise Yorgancıoğlu, Maraş’ın bütünlüklü çözümün bir parçası olduğunu geçmişten günümüze söylediklerini, dolayısıyla bu konuda yeni, yoğun bir görüşmeleri olmadığını, bu konudaki düşüncelerinin örtüştüğünü söyleyebileceğini belirtti.

Maraş önerisinin Türkiye’ye götürülebileceği şeklindeki söylemlerle ilgili bir soruyu yanıtlarken de Yorgancıoğlu, “Bizim bu konuyla ilgili çok somut verilerimiz yok, bize gelen bilgiler sözlü olan bu konuların henüz yazılıya dökülmediği, yazılı bir talebin olmadığı şeklindedir. Bunu dikkate almamız pek doğru değil” diye konuştu.

Rum lider Anastasiades’in “Maraş önerisiyle” ilgili olarak Eroğlu’nun kendilerine bilgi verip vermediğinin sorulması üzerine de Yorgancıoğlu, “Kayda değer bir şey olsaydı verirdi herhalde” dedi. 
Editör: TE Bilisim