CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs sorunuyla ilgili ciddi bir hareketlenme yaşandığını, CTP’nin yeni döneme hazır olması gerektiğini söyledi. Ocak ortasına kadar sürecek olan müzakerelerden referandum sonucu çıkmasını umut ettiklerini belirten Erhürman, o güne kadar, bir yandan liderlere yardımcı olmak, diğer yandan da Kıbrıs Türk halkını doğru bilgilendirmek için bıkmadan, yorulmadan çalışacaklarını vurguladı. Erhürman, hafta sonu Ozanköy’de faaliyetlerine yeniden başlayan Ozanköy Ocak Örgütü’nde Girnelilerle bir araya geldi. Kıbrıs müzakerelerinde yaşanan gelişmelerin aktarıldığı sohbette hükümetin icraatları ve yol açtığı sorunlar konuşuldu. Girne İlçesi’nin organizasyonuyla gerçekleşen buluşmada bölge sorunları da tartışıldı.

MANİPÜLASYON ÇABALARI BAŞLADI BİLE
Kıbrıs sorununun hareketlendiği bir dönemde hükümetin ne yapacağını şaşırmış durumda olduğunu belirten Genel Başkan Tufan Erhürman, hükümetin kontrolünü yitirmiş olduğunu, bu yapıdan kimseye hayır gelmeyeceğini vurguladı. Erhürman sözlerine şöyle devam etti:
“Çok hareketli bir döneme giriyoruz. Hazırlıklı olmalıyız. Kıbrıs sorununda bir buçuk aylık süre içerisinde çok önemli gelişmeler bizi bekliyor. CTP olarak geçmişteki gibi, hatta Annan Planı dönemindekinden bile daha fazla enerji harcamamız gereken bir dönemdeyiz. Halkımıza doğru bilgileri aktarmak ve bir an önce adil ve kalıcı bir çözüme ulaşmak için çok çalışmalıyız. Çünkü yanlış bilgilerle manipülasyon yapılmaya başlandı bile. Bize çok iş düşüyor. Buralara daha sık gelip, belgeleri, bilgileri sizlerle paylaşmak, sizlerle birlikte halkımıza aktarmak zorundayız” dedi.

DÜZENİ DEĞİŞTİRME YÜKÜMLÜLÜĞÜ ALTINDAYIZ
Genel Başkan Tufan Erhürman, hükümetin icraatlarına da yer verdiği konuşmasında, okulların saatleri ile oynayarak karmaşa yaratmaya çalışıldığını ve geçici, günü kurtarmaya yönelik kararlarla çözüm değil, kaos üretildiğini kaydetti. Erhürman sözlerini şöyle tamamladı:
“Tamamen paniklemiş durumdadırlar. Rasyonel davranmıyorlar, davranamıyorlar. Demokratik yöntemleri bilmiyorlar, onlara inanmıyorlar. Bu bize bir şeyi gösteriyor: Ocak ortasına kadar hep beraber yoğun çaba sarf etmeli ve çözüme ulaşmak için elimizden geleni yapmalıyız. Ama Ocak ortasına kadar çözüme ulaşamazsak bir an önce bu zihniyeti alaşağı edip bu memlekette doğru dürüst bir düzeni kurma yükümlülüğü altındayız. Bu memlekette bir şey değişecekse bunu yapabilecek tek parti CTP’dir. Bunu yapabilecek kadrolara sahip tek parti CTP’dir. Bunu yapabilecek örgütlere sahip tek parti CTP’dir. Ocak ortasına kadar sorunun çözülmesi için gecemizi gündüzümüze katacağız. İnsanlarımıza sürekli doğru bilgileri aktaracağız ve dilerim Ocak ortasında gelecek güzel haberlerle referanduma yol alacağız. Olmama ihtimali var mı? Var. Olmazsa da gidip de evimizde oturacak ve bu ciddiyetsiz zihniyetin, bu basiretsizliğin, bu hukuk tanımazlığın, bu kamu yararını göz ardı eden, kişisel, partisel çıkardan başka bir şey düşünmeyen insanların bu ülkeyi, bu halkı daha fazla mahvetmesine izin verecek değiliz.”
Editör: TE Bilisim