Eylemde, KTOEÖS Genel Sekteri Mehmet Taşker, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ve KTÖS Başkanı Güven Varoğlu konuşma yaptı.

Ortak basın bildirisini okuyan KTÖS Başkanı Güven Varoğlu, ihtiyaç duyulan kadroların ancak yarısının doldurulmasına onay verildiğini ve bu kadrolara atanacak öğretmenlerin geçici olarak atanacağını söyleyerek, eğitim ve sağlık alanında tasarruf yapılmaması gerektiğini belirtti.

TAŞKER: “AÇIK BÜYÜYOR”

KTOEÖS Genel Sekteri Mehmet Taşker, öğretmen açığının büyümeye devam ettiğini, Maliye Bakanlığı’nın imkan yetersizliği gerekçesiyle öğretmen atamalarına onay vermediğini kaydetti.

Sağlık sektöründe de aynı sıkıntının yaşanacağının görüldüğünü söyleyen Taşker, eğitim ve sağlık alanlarında tasarrufa gidilmesinin doğru olmadığını belirtti.

ELCİL: “ATAMALARA MALİYE BAKANI ONAY VERMİYOR”

KTÖS Genel Sekreteri Şener  Elcil, Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın 27 Eylül Cuma gün Haspolat’taki Hala Sultan İlahiyat Koleji dersliklerinin açılışına katılmak üzere ülkeye geleceğini söyleyerek, bu tarz projelerle Kıbrıslı Türklerin toplum yapısının değiştirilmek istendiğini iddia etti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun muhalefetteyken külliye projesini protesto edenler arasında bulunduğunu söyleyen Elcil, “Başbakan Yorgancıoğlu ile Denktaş’ın cuma günkü törene katılıp katılmayacağını merak ediyoruz” dedi.

Elcil, öğretmen atamaları konusunda, Milli Eğitim Bakanlığı ile aralarında bir sorun olmadığını belirterek, atamaları engelleyenin Maliye Bakanı Zeren Mungan olduğunu, protestonun bu nedenle Maliye Bakanlığı önünde yapıldığını ifade etti.

VAROĞLU: “EĞİTİM GÖZDEN ÇIKARILDI”

Basın bildirisini okuyan KTÖS Başkanı Güven Varoğlu, hükümetin attığı her adımda eğitimi gözden çıkardığını ortaya koyduğunu iddia etti.

Varoğlu, orta eğitimde ihtiyaç duyulan 89 öğretmen yerine 36 kadro, ilköğretimde ihtiyaç duyulan 45 öğretmen yerine 23 kadro ve özel eğitimde ihtiyaç duyulan 12 öğretmen yerine sıfır kadro verildiğini savundu.

Bunun nedeni olarak tasarrufun gösterildiğini belirten Varoğlu, “Bu da yetmezmiş gibi ‘geçici alınmayacaktır’ diyen Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın, öğretmenlerin geçici alınacağından haberi olmadığı anlaşılmaktadır” dedi.

Varoğlu, devlet okullarına kaynak ayırmayan devletin, özel okulları maddi ve manevi olarak desteklediğini iddia ederek, “Bu devlet anlayışı bizim devletimizin anlayışı olamaz” diye konuştu.

Varoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Tasarrufu  dilinden düşürmeyenlerin işe gitmeden para alanları koruduğu, üçlü kararname sistemini aynen devam ettirdiği, partizanlıkla adam kayırdığı ve en önemlisi TC elçiliğinin telkinleriyle Suni İslam anlayışını dayattığı görülmektedir. Bu yıl 63 okulun ek bina ve tamiri için 11 milyon TL harcanırken, Haspolat’taki cami yapımı için 22 milyon TL verilmesi bunun en güzel örneğidir”

Eğitim ve sağlığın devletin temel görevi olduğunu söyleyen Varoğlu, öğretmen, doktor, hemşire okul ve hastane çalışanından tasarruf yapılmaması gerektiğini ifade etti.


Editör: TE Bilisim