Gazimağusa kent merkezi ve bölgesinde kadınla ilgili hemen her konuda çalışma ve bilinçlendirme yapacak MAKAMER, önümüzdeki günlerde Mağusa Bandabuliya’da başlayacağı kurslarda kadınlara ekonomik olarak getiri de sağlayacak.

Mağusa Kadın Merkezi, kadınlarımızın aile ekonomisine katkısını geliştirmek, günlük yaşamda karşılaştıkları sorunları aşmalarına yardımcı olmak ve kadının toplumsal statüsünü, yasalarımızda belirtildiği şekilde eşit düzeye taşıyabilmeyi amaçlıyor.

MAKAMER, kadın üretimini teşvik etmek ve kentsel dönüşümün kadının güçlü duruşu sayesinde gerçekleşebileceği ilkesinden hareket ederek, Mağusa Bandabuliya’yı kadınların emeklerini değerlendirebileceği ve ekonomik anlamda gelişimlerine katkı koyacak bir merkez haline dönüştürülecek. Cam-Ahşap Boyama Eğitimi, Koza-Telkırma Eğitimi, Kurdele-Yemeni İşi Eğitimi, Süryani, Sele-Sepet Eğitimi, Kabak, Seramik Yapımı, Ahşap Oymacılık, Sandalye Yapımı, Lefkara-Lapta işi Eğitimi, Takı ve Güneş Danteli konularında eğitimler verilecek.

Herhangi bir yaş sınırının veya nitelikli olmanın gerekmediği etkinliklere katılmak isteyenler Gazimağusa Belediyesi’nin 630 0 500 numaralı telefonundan kayıt yaptırabilecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, ülke yerel yönetiminde bir çok ilke imza atan Gazimağusa Belediyesi’nin Kadın Merkezi’nin kuruluşuyla Kıbrıs Türk yerel yönetim tarihinde bir ilke daha imza attığını söyledi.

Kayalp, MAKAMER’in kadınların aile ekonomilerine katkı sağlamalarına öncülük etmesi yanında, günlük yaşantıda karşılaştıkları sorunların çözümünde de yol gösterici olacağını, kadının, toplumsal statüsünün eşit düzeye getirilmesi yönünde çaba sarf edileceğini söyledi.

 
Editör: TE Bilisim