KKT Kızılayı Gazimağusa şubesinde kargaşa yaşanıyor. Esat Altay başkanlığındaki Genel merkez 29 Şubat’ta gerçekleşen şube kongresini iptal ederek yeni kongre yaptırmak istedi. Gazimağusa üyeleri ise Genel Başkan Esat Altay ve Genel Sekreter Bumin Paşa’nın siyasi rant peşinde koştuğunu belirtip, Genel Merkezin bu kararını usulsüz bularak itiraz etti. KKT Kızılayı Genel Merkezi Mağusa’da istediği sonucu elde edememiş oldu.  

Gazimağusa KKTKızılayı Şubesi kongresi 29 Şubat tarihinde yapılmış ve Genel Merkez Denetleme Kurulu tarafından onaylanmıştı. Gazimağusa Şubesi üyelerinden alınan bilgiye göre, Genel Merkez somut bir gerekçe göstermeden kongreyi iptal etme kararı aldı. Bunun ardından, kongre iptal kararının süresi 1 Haziran tarihinde sona ermesine rağmen dün(30 Haziran) bir oldubitti şeklinde bir kongre yapılmaya çalışıldı. Oysa kongre, İçişleri Bakanlığı müsteşarının yazısında da belirttiği gibi tüzüğe göre, iptal kararından sonra 1 Haziran tarihinden itibaren 15 gün içerisinde yapılmalıydı.

Gazimağusa Şube üyeleri şu şekilde konuştu: “29 Şubatta yapılan kongre, Kaymakamlık ve İçişleri Bakanlığı nezdinde onaylıdır ve geçerlidir. Oysa Genel Merkez, bakanlık müsteşarının yazılı onayına rağmen usulsüzce bir kongre yapıp kendine yakın kişileri şubemize yerleştirmeye çalışıyor. Genel Başkan Esat Altay ve Genel Sekreter Bumin Paşa ve Zekai Töre başkanlığındaki denetleme kurulunun kendi siyasi çıkarları için böyle bir uygulama yapmasına izin vermedik. Aidatını ödeyip üyelik hakkı kazanan 429 üyenin hakkını savunduk ve Genel Merkezin kişisel menfaatler uğruna şubeye usulsüzce müdahalesine göz yummadık. Yıllardır büyük emek verdiğimiz şubemize sahip çıktık. Bu sayede 4 Temmuz’daki Genel Kongre’de şubemizi 14 kişi ile temsil edebileceğiz.”

KKT Kızılayı Başkanı Esat Altay göreve geldiği günden beri siyasi davranmakla eleştiriliyor. Pandemi döneminde de KKT Kızılayı’nı organize edip yardımları etkin dağıtamadığı için de topa tutulmuştu.

Üyeler de Esat Altay’ın ve Bumin Paşa’nın Kızılay tüzüğüne aykırı olan ve temel ilkeleri arasında olmayan siyasi planları, şubelerde ayrımcılık yapması, denetleme kurulu ile işbirliği yaparak üyelere karşı adaletsiz davranması ile genel olarak üyeler ve gönüllülerde tepki topladığını ifade ettiler.

Editör: TE Bilisim