Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ), Toplu İş Sözleşmesi (TİS) düzeninin ortadan kaldırılmasına dikkat çekmek ve çalışanlara sırtını dönmüş, kulaklarını tıkamış yöneticilere sesimizi duyurmak için DAÜ BİR-SEN yönetim kurulu üyeleri olarak, tüm DAÜ çalışanları adına, Mağusa’dan Lefkoşa’ya yürüyoruz!

 

Yedi yıldır akademisyenlerle, beş yıldır da işçi ve memurlarla sözleşme imzalamayarak TİS düzenini yok eden Rektörü ve buna çanak tutan Vakıf Yöneticiler Kurulunu protesto etmek için yürüyoruz!

 

Sonu gelmeyen keyfi yönetime, hukuk tanımaz anlayışa, yasakçı zihniyete, her türlü haksızlığa, duyarsız yöneticilere ve tek adamlığa karşı yürüyoruz!

 

Üniversitenin bazı zümrelerin çıkarları için kullanılmasına, yöneticilerin saltanatına çanak tutan kişi ve gruplara tanınan ayrıcalıklara, siyasi kayırmacılığa ve yıllardır hiç bitmeyen partizanlığa karşı yürüyoruz!

 

Haklarımızın gaspedilmesine, çalışanların ezilmesine, angarya işçiliğe, taşeron adı verilen kölelik sistemine karşı yürüyoruz!

 

Yarı zamanlı, hizmet alımı, döner sermaye personeli, destek personeli-köstek personeli gibi isimlerle, uyduruk istihdam biçimleriyle güvencesiz çalıştırmaya ve sendikasızlaştırmaya karşı yürüyoruz!

 

Toplu İş Sözleşmesi hakkımız için yürüyoruz!

Yetkili sendika olmaktan kaynaklanan haklarımızı kullanabilmek için yürüyoruz!

Çalışanlarına değer veren bir kurum için yürüyoruz!

Çalışanlarıyla kavga içinde olmayan yöneticiler için yürüyoruz!

Adalet için yürüyoruz!

Hukuk için yürüyoruz!

Şeffaflık için yürüyoruz!

Katılımcılık için yürüyoruz!

Demokrasi için yürüyoruz!

İyi bir yönetim için yürüyoruz!

Daha başarılı bir üniversite için yürüyoruz!

Güzel bir gelecek için yürüyoruz!

DAÜ’nün, 3-5 kişinin değil, bütün halkın üniversitesi olması için yürüyoruz!

 

Kısaca söylemek gerekirse, DAÜ İÇİN YÜRÜYORUZ!

 

Yürüyüşümüz 16 Eylül Salı günü saat 08:00’de DAÜ Sabancı Yurdu girişinden başlayacak ve Çarşamba günü Başbakanlık önünde sona erecektir. Salı, tüm gün yürüdükten sonra geceyi yolda geçirecek, ertesi sabah kaldığımız yerden yürüyüşe devam edeceğiz. Çarşamba gün öğleden önce, 60 kilometrelik yürüyüşümüzü tamamlayıp Başbakanlık binası önünde olmayı hedeflemekteyiz.

 

Saygılarımızla,

 

Buğu Sümen Cohar       Kazım Hakverdi

Eş Başkan                  Eş Başkan


DAÜ BİR-SEN

Editör: TE Bilisim