Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa İlçesi’nin, 2015 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde tekrar aday olması için çağrı yapmasının kendisini duygulandırdığını, bunu değerlendireceğini belirtti.

UBP Genel Sekreteri Sunat Atun başkanlığındaki, Gazimağusa ilçesi, Milletvekilleri, kadın kolları ve örgüt başkanlarından oluşan temsili bir gurup bugün Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından kabul edildi. Heyet kabulde, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na 2015’in Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tekrar aday olması yönünde üretilen partinin ilçe teşkilatı kararını iletti.

ATUN 

Kabulde konuşan UBP Genel Sekreteri Sunat Atun, müzakerelerde Rumlar ile eşit statüde, eşit haklarda, ülkede ve bu topraklarda ikinci sınıf değil, birinci sınıf vatandaş gibi yaşamak istediklerini belirterek, “Devletimizin yaşatılması ve bu devlete laik olunduğu şekilde liderlik edilmesi son derece önemlidir. İşte biz bu görev ve sorumlulukla Ulusal Birlik Partisi’nin bütün teşkilatları, o teşkilatları oluşturan herkesle bireysel olarak kendi gönlünde sahip olduğu duyguları güçlü bir sese dönüştürmüş ve haykırmıştır. Bu mealde Gazimağusa ilçesi de yapmış olduğu toplantılarda çok güçlü bir ses olarak şahsınızın yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmasını talep ediyor, arzuluyor ve istiyoruz” ifadelerini kullandı.

UBP Genel Sekreteri Sunat Atun ayrıca Gazimağusa İlçesi’nin hazırladığı metni okudu.

Metinde, UBP Gazimağusa İlçe Başkanlığı olarak halkın ve tabanın gerçekleştirdiği toplantılar sonucunda Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun 2015 yılı Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması çağrısında bulundukları kaydedildi.

EROĞLU: “TALEBİ DEĞERLENDİRECEĞİM”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, UBP Gazimağusa İlçesi’nin toplanarak aldığı kararın kendisini duygulandırdığını dile getirerek, yapılan talebi değerlendireceğini kaydetti.

UBP Gazimağusa İlçesi’nin aldığı kararı memnuniyetle karşıladığını dile getiren Eroğlu, “Ben bugüne kadar hep içinden çıktığım Ulusal Birlik Partisi ve tabanı ile birlikte yürüdüm” dedi. 

Önemli olanın ülke insanına yararlı bir anlaşma yapmak olduğunu dile getiren Eroğlu, Rum tarafının, Türkiye’nin sismik araştırma gemisinin araştırmaya başlamasını bahane ederek masadan kaçma kararı almış olmasının tamamen bir taktik olduğunu, geçmişte de müzakerelerden kaçmak için ortak metin açıklaması ile altı ay uğraşıldığını, şimdi de masaya oturması için bazı ön koşullar öne sürüleceğini kaydetti. “ANASTASİADİS ANLAŞMA İSTERSE GELSİN OTURALIM... GÖRÜŞELİM”

“Sık sık Anastasiadis’in ön koşullarıyla karşılaşmaya başladık. Müzakerelerde ön koşullar çoğaldıkça anlaşma imkanı azalır. Dolayısıyla Anastasiadis önkoşulları masaya taşımaktan vazgeçsin. Anlaşma isterse gelsin oturalım, görüşelim. Bizim haklarımız var onların hakları olabilir. Neticede bir uzlaşı sağlanacaksa elbette her iki tarafta bu uzlaşıdan memnun olma düşüncesinde olacaktır” şeklinde konuşan Eroğlu, bunun da ancak müzakere masasında sonuçlanabileceğini vurguladı.

Dünyayı artık aldatmak için entrikalar çevirmeye gerek olmadığını, emrivakilere de olumlu bakılmasının mümkün olmayacağını belirten Eroğlu, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’nin de bir anlaşma olmasını istemesi halinde artık bazı tedbirler alması gerektiğini kaydetti

“UBP TOPARLANIYOR...”

UBP’nin toparlanma içersinde olduğunu, yarın da UBP’nin kuruluş yıldönümü kutlaması olduğunu ve bunun da bir heyecan olduğunu kaydeden Eroğlu, Gazimağusa İlçesi’nin örgütleriyle birlikte alınan karardan dolayı tekrar teşekkür etti. Eroğlu, desteksiz bir adayın olamayacağını dile getirerek, bu düşünceyi değerlendireceğini kaydetti.
Editör: TE Bilisim