Gazimağusa Limanı’nda, polisi şaşkınlığa uğratan hırsızlık olayı üzerine operasyon düzenledi. Hurdacılara birçok hırsızlık mal satıldığını tespit eden polis, operasyon gerçekleştirerek hurdacılara satılan hırsızlık malları bulup emare olarak aldı. Malları satanları ise tutukladı. Hem malları alan hurdacılar hem de malları çalınıp satılan mal sahibi mağdur duruma düşürüldü. Polis olayı geniş çapta araştırmaya devam ediyor.
Öte yandan Gazi köy’de hurdaları çalınan Mustafa Evliya adlı vatandaş ise polise şikâyette bulunarak polisin böyle bir operasyon düzenlemesine yardımcı oldu. Bunun üzerine polis kişi veya kişileri tutukladı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Mağdur olan Mustafa Evliya yaptığı açıklamada Gazi köy’ de baldızının ambarından çalınan 20 ton üzerinde hurdasının Gazimağusa limanındaki hurdacılara satıldığını söyledi. Limanda bulunan 7-8 ayrı hurdacıya mallar eşit olarak paylaştırılıp satıldığı bilgisini aktaran Mustafa Evliya, mallarının geri alınma işleminin polis eşliğinde 2 buçuk gündür devam ettiğini söyledi.

Yetkililer ise soruşturmanın devam ettiğini hurdacıların da en az Mustafa Evliya kadar mağdur durumda olduğunu belirtti. Ada çapında hırsızlıkların yaygınlaştığı ve bu durumun hurda depolarına kadar sıçradığı bilgisine ulaşıldı. Gazimağusa limanında gerçekleşen hurda hırsızlığının soruşturması halen devam etmektedir.

Editör: TE Bilisim