MAĞUSA KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİ’NDE İLK TİYATRO OYUNU SAHNELENİYOR

Gazimağusa Belediyesi, Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Adalet, Sizsiniz” oyunuyla yılın geneline yayacağı tiyatro oyunlarının başlangıcını yapıyor. Kültür merkezinin 900 kişilik dev salonu, Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın birlikte rol alacakları tek perdelik oyun için 29 Mart’ta saat 20:00’da perdelerini açacak.

Usta oyuncular Rutkay Aziz ile Taner Barlas’ın Ümit Denizer ile birlikte kurdukları “Perdeci Oyuncuları”nın ilk oyunu “Adalet, Sizsiniz”, yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı Sokrates, Galileo, Sacco ve Vanzetti’nin yaşamları üzerinden sahneye taşıyor.

M.Ö. 5. yüzyılda Atina’da, Beş Yüzler Meclisi’nin ölüme mahkûm ettiği düşünür Sokrates, 1633 yılında Roma’da, Engizisyon’un müebbet hapse mahkûm ettiği bilim adamı Galileo ve 1927 yılında Boston’da, adaletin ölüme mahkûm ettiği iki İtalyan göçmen işçi Sacco ile Vanzetti’nin hikayeleri, “Adalet, Sizsiniz” ile tiyatro severlere ulaşıyor.
Tarihe geçmiş bu masumların itibarlarının, yıllar sonra iade edildiğini vurgulayan oyunun yönetmenliğini de, “Perdeci Oyuncuları” üstleniyor. Ümit Denizer’in kaleme aldığı ve tam adı “Adalet, Sizsiniz (Sokrates, Galileo, Sacco, Vanzetti)” olan oyunun; sahne tasarımı ve kostümleri Metin Deniz imzasını taşırken, kukla uygulamaları ise Bülent İşcan tarafından gerçekleştiriliyor. Oyun, 2012 yılı Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü.


Biletler koltuk numaralı olarak 20 TL fiyatla Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nden alınabilir. Bilet için halkla ilişkilerin 3660954 nolu telefonu aranabilir.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, Gazimağusa’nın Kıbrıs’ın kültür sanat başkenti ünvanına yaraşır kalitede Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi’nin hizmete açılmasından sonra kentteki kültür-sanat faaliyetlerinin yeni bir boyut kazanacağını söyledi.

Yeni tesisle birlikte sadece açık alanlarda değil, kapalı alanda da etkinlik yapma imkanı olacağını ifade eden Kayalp, “kültür sanat çalışmalarımızı bundan böyle tüm yıl periyodik olarak düzenleyeceğiz. Tiyatronun yanında farklı konularda ‘Her ay bir gösteri’ hedefiyle düzenleyeceğimiz etkilikerde tüm halkımızı konuk edeceğiz.” dedi.
 
Editör: TE Bilisim