Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, 26 Ağustos Salı gününe kadar sürecek olan festival Salamis Antik Tiyatro ve Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda festival dostlarıyla bulaşacak.

Şevval Sam konseri Salamis Antik Tiyatro’da saat 21:00’de başlayacak.

Festival kapsamında 18 Ağustos Pazartesi günü de Tiyatro Kedi’nin, başrollerini Aydan Şener ile İlhan Şeşen’in paylaştığı “Bana Esmeyi Anlat” adlı müzikal oyunu Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yer alacak.

19 Ağustos Salı günü KKTC’li sanatçılarından Cahit Kutrafalı’nın projesi olan Cahit Kutrafalı Quintet Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda sahne alacak.

21 Ağustos Perşembe günü Türkiye’nin en uzun soluklu bakır nefesli beşlisi olan Golden Horn Brass, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda olacak.

25 Ağustos Pazartesi günü Oytun Ersan’ın hazırladığı Oytun Ersan Project konseri, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda saat 21:00’da festival seyircisinin önüne çıkacak.

26 Ağustos Salı günü ise Türkiye’nin ünlü gruplarından Taksim Trio, İspanya’nın ünlü iki sanatçısıyla birlikte Salamis Antik Tiyatro’da kapanış konserini sunacak. Taksim Trio 18. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali için “Taksim Trio Famagusta Experience: Dorantes and Carles Benavent” adında özel bir program hazırladı.

18. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali’nin mekanları olarak bu yıl Salamis Antik Tiyatro ve Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı seçildi, festivalin afişi ise geçmiş yıllarda olduğu gibi yine Senih Çavuşoğlu tarafından hazırlandı.

Salamis Antik Tiyatro’daki etkinliklerin bilet fiyatları 20 TL, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’ndakiler 10 TL olacak. Tüm etkinliklerin başlama saati 21:00 olacak.

Festival hakkında Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nin 630 0 500 numaralı telefonu ve http://www.magusa.org/festival isimli web sayfasından daha fazla bilgi edinilebilir.
Editör: TE Bilisim