Mağusa Kültür Derneği, Gazimağusa’daki Bandabuliya’nın (Pazar) sosyal ve ekonomik ilişkilerin merkezi haline dönüşmesine yardımcı olmak için önceki gün kültür ve sanat şenliği düzenledi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, şenlik Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı - Gelecek için Ortaklık(UNDP-PFF) programı kapsamında hayata geçirilen Yenilikçi Kültürel Aktiviteler Projesi altındaki “Bandabuliya’yı Yeniden Yaratıyoruz” projesi kapsamında düzenlendi.

“Asıl hedefimiz Mağusa’daki Bandabuliya’nın eskisi gibi sosyal ve ekonomik ilişkilerin merkezi olacak biçimde yeniden yaratılmasına katkı koymaktı” ifadeleri yer alan açıklamada, Bandabuliya’da düzenlenen etkinliklerle Kıbrıs’a özgü geleneksel el sanatlarının toplumun çeşitli katmanlarına aktarılmasının hedeflendiği söylendi.

Proje kapsamında Mayıs-Eylül ayları arasında tel kırma, yemeni işi, Lefkara işi, kabak oyma, koza işi, sele işi gibi el sanatlarına yönelik eğitim verildi.

Projenin son ayağı olan Kültür ve Sanat Şenliği’nde, el sanatları eğitimlerine katılanlara sertifika verildi. Şenlikte, el sanatları eğitimlerinde yapılan ürünler sergi ve defilelerle sunuldu. Mağusa Kültür Derneği Hint ve Modern Dans Ekipleri ile MAGEM Folklor Ekibi de gösteri sundu.

Açıklamada, Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen MKD eğitmenlerine, üyelerine, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler yetkililerine teşekkür edildi.

Editör: TE Bilisim