MAGEM’den yapılan açıklamaya göre, etkinlikten elde edilecek gelir, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na bağışlanacak.

Gazimağusa’da “ilk olma özelliği taşıdığı” bildirilen Mağusa Halk Koşusu ve Yürüyüşü’ne katılmak isteyenlerin MAGEM’in Sakarya bölgesindeki tesislerine başvurabilecekleri kaydedildi.

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp ile MAGEM Başkanı Cancu Canalp yaptıkları açıklamada, “Sağlık için el ele” sloganıyla yürütülen etkinliğe tüm halkı davet ettiler.

Kayalp ve Canalp, etkinlikle; spor yaparak sağlıklı yaşama konusunda farkındalık yaratılması ve Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na destek olmanın amaçlandığını belirttiler.

Etkinliğin, Gazimağusa Belediyesi’nin gençlere verdiği önemin bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Oktay Kayalp, etkinliğin, tüm yaş gruplarındaki insanların yaşam boyu spor yapmalarını teşvik edecek ciddi bir organizasyon olduğunu belirtti.

MAGEM Başkanı Cansu Canalp da, sosyal sorumluluğu bir görev olarak gördüklerini belirterek, geçmişte bir çok sosyal sorumluluk projesine imza attıklarına dikkat çekti. 
Editör: TE Bilisim