Gazimağusa Belediyesi’nin Maraş Bölgesi’ne yapacağı tam donanımlı gençlik merkezi tesisinin sözleşmesi imzalandı. Gazimağusa Belediyesi’nde dün saat 11:00’da düzenlenen imza töreninde, projeyle ilgili sözleşmeye Belediye Başkanı Oktay Kayalp ile Uçanok Emlak İnşaat Şirketi Direktörü Ahmet Uçanok imza koydu.

Gazimağusa'da 2007 yılından itibaren özerk yapısıyla faaliyet gösteren Mağusa Gençlik Merkezi(MAGEM), MAGEM Maraş ile bölgede daha çok gencin kolektif üretim olanağından faydalanmasını sağlayacak. Proje Maraş Bölgesi’nde geçmişte 20 Temmuz Düğün Salonu’nun olduğu yere yapılacak. Uçanok İnşaat Şirketi’nin yüklenici firma olarak belirlendiği projenin Mart 2014’te tamamlanması öngörülüyor. Proje 945 bin 289 TL maliyetle hayata geçirilecek.

Sakarya’da Dr. Fazıl Küçük Spor Kompleksi içerisindeki Magem Tesisi ile aynı mimari özellikte olacak tam donanımlı tesis, gençlere çok yönlü bir merkez olarak hizmet verecek. Gençliği yansıtan dinamik ve çağdaş bir mimariyle tasarlanan MAGEM Maraş, 1400 metre karelik toplam kullanım alanına sahip. Tesiste ayrıca toplantılar için kullanılacak 700 metrekarelik toplantı alanı da yer alacak. Modern merkezde, zemin katta aktivite mekanları ile idari ofisler, sanat atölyesi, bilardo turnuvalarına ev sahipliği yapabilecek nitelikte bilardo salonu, birinci katta 100 kişilik konferans salonu, müzik odası, satranç odası ve dans salonu yer alacak.
Kayalp: “MAGEM yerel yönetim hareketine kazandırılan ilklerden en önemlisi”
Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp imza töreninde yaptığı konuşmada Kıbrıs Türk yerel yönetim hareketine kazandırdıkları ilklerden en önemlisi olan MAGEM’in kentin bütününe yayılacağı MAGEM Maraş projesinin hayata geçirileceğini ve tesisin ihale komisyonunun oy birliğiyle aldığı kararla yüklenici firma olarak Uçanok Emlak İnşaat Şirketi’nin belirlendiğini söyledi.

MAGEM’in 2007 yılında ilk kez Sakarya’da oluşturulduğunu ve Mağusa halkının ilgisiyle büyüdüğünü ve geliştiğini, halen 42 farklı dalda 1400’ün üzerinde gence sportif kültürel sanatsal alanlarda faaliyetler sunduğunu, amaçlarının alkol ve sigaranın yasak olduğu tesislerde gençlerin özgüven sahibi olarak, yeteneklerini kullanabilmelerini sağlamak olduğunu belirtti.
2014 Mart ayında tamamlanacak ve hizmete girecek tesisin toplam 1400 metre karelik kapalı alanı, 700 metre karelik açık alanı sahip olacak kamsamlı tesiste, sanat atölyeleri, aktivite alanları, bilardo salonu ve konferans saalonu, müzik odaları, saqtranç ve eğitim odalarının olacağını söyledi. Kayalp, projenin 945 bin 289 TL’lik maliyetinin ihale komisyonunda oy birliği ile alındığını söyledi.
 
Editör: TE Bilisim