Engel Olanları Açıklayın, Deşifre Edin!"

"Halk İradesine İpotek Koymaya Kimsenin Hakkı Yok!"

Bozer: Sonuç Alamazsam Ne Gerekiyorsa Yaparım!

Toparlanıyoruz Hareketi olarak da bilinen Temiz Toplum Derneği yetkilileri Meclis Başkanı Hasan Bozer’i ziyaret ederek kamu vicdanını yaralayan bazı konularda Meclis Başkanına çağrıda bulundu ve “Meclis değil toparlanmak, toplanamıyor bile” şeklinde tepki koydu. Görüşme sırasında Toparlanıyoruz Hareketi adına açıklama yapan Doç. Dr. Kudret Özersay şunları dile getirdi:

“Siyasal ve toplumsal yozlaşmaya karşı mücadele veren ve halkın kendi iradesine dayalı bir geleceğe sahip olması için uğraşan Toparlanıyoruz Hareketi hem ülkenin dört bir yanındaki köylerde, hem kentlerde hem de sosyal medya ortamında gönüllülük temelinde faaliyet gösteren gerçek bir sivil toplum hareketidir, halk hareketidir. Bugün kamu vicdanını yaralayan bazı önemli konularda ülkenin dört bir yanından bizlere iletilen tepkileri Mecis Başkanıyla paylaşmak üzere bu ziyareti gerçekleştiriyoruz” diyerek sözlerine başlayan Özersay Bozer’e şunları söyledi:

1- Meclisteki nisap sorununa neden olan durumdan halkın büyük rahatsızlık duyduğunu, bunun Meclisin itibarına ciddi şekilde gölge düşürdüğünü ve aslında dolaylı olarak halkın iradesinin bazı vekillerin keyfi davranışları nedeniyle bir tür ipotek altına konulduğunu vurgulayan Özersay, artık yetkililerden normal bir vatandaş gibi ağlama, sızlama değil icraat görmeyi beklediklerini söyledi. Özersay bu açıdan Meclis iç tüzüğünün uygulanmasını ve ayrım gözetmeksizin Meclis’e gitmeyen tüm vekillerin gerekirse vekilliklerinin düşürülmesine varacak şekilde cezalandırılmasını talep etti. Hareket gönüllüleri ayrıca Başkan Bozer’den vekillerin cezalandırılması sürecini tıkayan siyasileri açık yüreklilikle çıkıp halka deşifre etmesini talep etti;

2- Yasadışı istihdamlar konusunda Meclis Dilekçe Komitesi’ne bir dilekçe vererek prosedürü hatırlattı ve kanunların gereğinin yapılmasını talep etti. Özersay, bu süreci tıkayanlar olursa Meclis Başkanının bunu yapan isimleri kamuoyu ile paylaşmasını talep etti;

3- Özersay, Toparlanıyoruz Hareketinin köy ziyaretleri sırasında halkın faiz yasası konusunda ciddi beklentileri olduğunu, bunun çok derin bir sosyal yara haline geldiğini ve Meclisin bu konuda görevini yapmaması durumunda ülkede tam bir yıkımın ortaya çıkabileceğini Bozer’in dikkatine getirdi. Faiz yasası konusunda geriye yürür nitelikte düzenlemelerden kaçınıldığı duyumlarını aldıklarını söyleyen Özersay, “hal böyle ise bu ayın sonundan itibaren çok sayıda kişi yeniden hapis cezası ile karşı karşıya kalacak demektir” diyerek Başkan Bozer’den bu konuda acil önlem almasını talep etti. Hareket gönüllüleri ayrıca bu konuda komite çalışmalarına katılmayarak halkın geleceğiyle oynayan ve halk iradesiyle adeta alay eden siyasi partilerin ve milletvekillerinin isimlerini de açıklamasını talep etti.

Meclis Başkanı Bozer Toparlanıyoruz Hareketi gönüllülerine Meclis'in ve genel olarak da ülkenin içinde bulunduğu durumdan ciddi şekilde rahatsızlık duyduğunu, Hareketin deşifre etme ve yasaların uygulanması bağlamında kendisine yaptığı çağrıyı çok iyi anladığını ve kademeli olarak gereğini yapmaya kararlı olduğunu söyledi. Özersay'ın ısrarlı sorusu üzerine Bozer "Evet eğer tüm uğraşlarımız sonuç vermezse, sonuç alamazsak ne gerekiyorsa yaparım" diyerek istifa etmek de dahil ilerleyen dönemde adım atmaktan kaçınmayacağı imasında bulundu.





Editör: TE Bilisim