Çok uzun soluklu bir grev döneminden sonra Ocak ayında tekrar çalışmaya başlayan Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) tüm hizmetleri özveri ile halka sunmayı sürüdürüyor.

LTB Park Bahçeler ve Trafik Aydınlatma Şubesi de tüm parklardaki,refüj ve adalardaki birikmiş işler, temizlik ve budama işlerinin yanısıra ülkemizde bir ilk olan ve çeşitli geri dönüşümlü atık malzemelerinden ürettikleri saksıları Lefkoşa’nın ana caddelerindeki merkezi yerlere yerleştirmeye başladılar. İlk olarak Başbakanlık Trafik Işıklarındaki adalara yerleştirilen saksılar estetik olarak güzel bir görüntü yaratıyor.
Sav: “Özveri ile çalıştık ve yaptık.Halkın da desteğini bekliyoruz.”

LTB Park Bahçeler ve Trafik Aydınlatma Şubesi Amiri Ferdiye Sav, belediye çalışanlarının özverili çalışmaları sonucunda ortaya çıkmış Kent Mobilyalarının tamamen geri dönüşümlü atık malzemelerden üretildiğini ve caddelere yerleştirilmeye başlandığını belirtti. Belediye çalışanının haklı mücadelesi sürdürürken sokaklarda yakılan lastikleri bu kez Lefkoşa’ya kent mobilyası olarak sunduklarını dile getiren Sav ülkemizde bir ilk olan bu uygulamanın örnek olmasını da diledi. Sav: “Atılan araba lastiklerini toplayarak saksılar hazırladık,içlerine de çiçekler ekerek halkın beğenisine sunduk. Şehirde elden geldiği kadar güzel bir görüntü yartmayı amaçlıyoruz. Çalışanlarımız da ilk kez atık malzemeden böylesi saksılar ürettiler. Şehrin güzelleşmesine halkımız da atacağı rimsli araba lastiklerini LTB fidanlığına getirerek katkıda bulunabilir.

İlk olarak yaptığımız saksıları Başbakanlık Işıkları’na yerleştirdik. Bundan sonra da diğer noktalara koymayı düşünüyoruz. Tüm dünyada bu tür geri dönüşüm malzemeleri belediyeler tarafından şehre geri kazandırılıyor. Bizler de Lefkoşa’da bu geri dönüşüm malzemelerini kullandığımız için mutluyuz. Bu tüm şube çalışanlarımızı da motive etmiştir. Eldeki imkanlar ile atık malzemeler kullanılarak hazırlanan saksıların halkımız tarafından da takdir göreceğini umuyoruz” dedi.
 
Editör: TE Bilisim