Amca: “Kayıt dışılığın önüne geçmek için işbirliği şart”

Kabulde konuşan K.T.İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca devraldığı zorlu görevde Fellahoğlu’na başarılar dileyerek LTB’nin son durumuyla ilgili bilgi aldı. Amca, birlik üyelerinin kayıt dışılık yüzünden zor günler geçirdiğini söyleyerek, kayıt dışılığın önüne geçmek için ise işbirliği talebinde bulundu.

Fellahoğlu: “Hizmetlerde istikrar ve kalite önemli”
LTB Başkanı Fellahoğlu ise İnşaat Taşeronları Birliği’nin önemli bir kuruluş olduğuna dikkat çekerek birliğin çalışmalarını takdirle izlediğini söyledi. Birlik yetkililerine LTB’yle ilgili bilgiler veren Fellahoğlu, zor durumda bir belediye devraldığını ancak LTB’yi içinde olduğu bu zor durumdan kurtararak hak ettiği yere taşımak ve Lefkoşa halkına hak ettiği hizmeti verebilmek için tüm imkanları kullandığını belirtti. Fellahoğlu, Lefkoşa halkına verilen hizmetlerin istikrarlı bir şekilde devam etmesi için çalıştıklarını ve aynı zamanda bu hizmetlerin kalitesini de giderek artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Yükseliş: “Denetimlerin etkin yapılması için LTB’den yardım istiyoruz”
Birlik As Başkanı Bülent Yükseliş de yaptığı konuşmada denetimlerin yetersizliğinden bahsederek yasalara göre inşaatların kontrolünün belediyelerde olduğuna dikkat çekti. Yükseliş kaliteli bir inşaatın ortaya çıkması için işverenin, ustaların ve işçilerin de denetlenmesi gerektiğini söyleyerek bu denetimlerin etkin bir şekilde yapılması için Fellahoğlu’ndan yardım talebinde bulundu.
 
Editör: TE Bilisim