LTB’den yapılan açıklamaya göre, LTB Halk Sağlığı Şubesi ekipleri, 25 – 29  Eylül tarihleri arasında toplam 82  işyerini denetledi.

Gerçekleştirilen denetimler sonucu  6 iş yerine iş yeri izni olmadığı, 1 işyerine sağlık karnesiz personel çalıştırdığı, 14 iş yerine ise iş yeri izni olmadığı ve sağlık karnesiz personel çalıştırıldığı için ihbarname verilirken; Sabri Erkek Berberi, Elif Yaman Berber Salonu, Narcisse isimli işyerlerine izinsiz ve sağlık karnesiz çalışıldığı; Hürsen Gıda Deposuna ise çevre kirliliği yaratması ve sağlık karnesiz çalışıldığı için Belediyeler Yasası gereği para cezası kesildi.

Hasta hayvan kesimi nedeniyle Veteriner Dairesi tarafından tüm faaliyetleri 6 ay süreli askıya alınan Songül Seyhan isimli kasap ise bu süreyi kapsayacak şekilde Halk Sağlığı Şubesi tarafından  kapatıldı.

Denetlenen işyerleri niteliklerine göre şöyle sıralandı: 

“3 Kasap, 1 Deri İşleme Tesisi, 3 Süt Ürünleri İmalathanesi, 1 Piliç Satış Yeri, 2 Kahvehane, 15 Restoran, 5 Kafeterya, 1 Bar, 3 Gıda İmalathanesi, 3 Su Dolum Tesisi, 1 Unlu Mamül Satışı, 12 Market, 2 Gıda Deposu, 1 Bet Ofis, 17 Kuaför ve Berber Salonu, 6 Öğrenci Yurdu, 1 Park Büfesi, 4 Eğitim Merkezi, 1 Petrol İstasyonu.”

Editör: TE Bilisim