LTB toplantı salonunda gerleştirilen sertifika törenine LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın yanısıra Polis Genel Müdür 2. Yardımcısı Süleyman Manavoğlu, Polis Okulu Müdürü Bekir Abatay, Polis Okulu Müdür Yardımcısı Ersin Mertol katıldı.
Lefkoşa Polis Müdürlüğü Trafik Şube Amiri Müfettiş Erkan Demirdağ ve Polis Okulu Müdürlüğünde görevli Müfettişler Cevdet Demirel, Sonel Yıkıcı, Eren Gözügüzel tarafından LTB zabıtalarına uygulamalı Dosya Tanzimi, Trafik Yönlendirme ve Alanda Uygulama konularını kapsayan eğitim verildi.

Manavoğlu


Eğitimin tamamlanmasının ardından gerçekleşen sertifika töreninde konuşan Polis Genel Müdürü 2. yardımcısı Süleyman Manavoğlu, kurumlar arası iş birliğinin her iki kurumun gelişmesine katkı sağlayacağını ve bunun halka hizmet olarak geri döneceğini belirtti.Günün gelişen koşullarına göre çalışanların teknik ve bilgi yönünden geliştirilmesi gerektiğinin altını çizen Manavoğlu, Polis Müdürlüğü olarak bu yöndeki çalışmalara herzaman katkı koymaya hazır olduklarını söyledi.

Harmancı

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise yaptığı konuşmada, işbirliğinden dolayı Polis Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti.Harmancı, şehir hayatının önemli bir parçası olan trafik ve aşayiş gibi konularda LTB ve Polis Genel Müdürlüğü’nün birlikte hareket etmesinin Lefkoşalıların uzun zamandır özlemini duyduğu bir durum olduğunu söyledi.
Sadece ceza yazan bir konuma sokulan zabıtaların aslında şehir içinde yaptığı birçok önemli görev olduğuna vurgu yapan Harmancı, Polis Genel Müdürlüğü’nün katkıları ile bu durumun görünürlüğünün artacağına inandığını belirtti.
Yeni düzenlemeler yapılarak park cezalarının bir miktar düşürülmesi gerektiğini kaydeden Harmancı, “Günümüz koşullarında kesilen ceza miktarının önemli rakamlar olduğunu itrak ediyoruz. Bununla birlikte, tutum, davranış ve prensiplerimizle üzerimizde taşıdığımız üniformaların hakkını vermek zorundayız. Bu konuda zabıtaların üzerine düşün görevi yapacağına inanıyorum” dedi.


Editör: TE Bilisim