Belediye Emekçileri Sendikası (BES), Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) çalışanlarının iki aylık maaşlarının bugün ödenmesi için bankaya gerekli talimatın verildiğini bildirdi.

TAK muhabirinin BES Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yalınkaya’dan aldığı bilgiye göre, çalışanlar bugün Ekim ve Kasım maaşlarını alacak, 15 gün sonra da Aralık maaşlarını ödenecek. 

Yalınkaya, bugün 931 LTB çalışanının 110 gün sonra Ekim ve Kasım olmak üzere iki aylık maaşlarını alacağını, LTB’deki çalışmaların rutine girmesi ve tahsilatların yapılması ile de 15 gün sonra Aralık maaşlarının ödeneceğini anlattı.

Mustafa Yalınkaya, LTB çalışanlarının maaşlarının YDÜ Bankasına yatırıldığını, ancak diğer ilgili bankalara da şahsi borçların bulunduğunu, bu kapsamda bankaların 1 defaya mahsus çalışanların maaşlarından kesinti yapmayacağını ve çalışanlara nakit ödeme yapacağını kaydetti.  

“ÇÖPLER TOPLANACAK”

Çalışanların belediyede yaşanan sorunlardan dolayı uzun süre ödenemediğini, bundan dolayı ortaya çıkan sıkıntıların aşılması için de biraz zamana ihtiyaç duyulduğunu işaret eden Yalınkaya, ödemelerin yapılmasıyla çalışanların biraz olsun rahatlayacağını, tamiratı başlayan LTB araçlarının da tamir edilmesiyle çöplerin toplanacağını kaydetti.

Yalınkaya, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’nın LTB araçlarının tamiratı için 160 bin TL ekstra bir kaynak aktaracağı duyumu aldıklarını da söyledi.

Editör: TE Bilisim