Bir süredir gerçekleştirilen grevler ve işbaşı yapmama eylemlerinin ardından Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) çalışanları fiili olarak işbaşı yaptı ve tüm birimler, bugün, aktif olarak çalışmaya başladı.

LTB Basın Bürosu açıklamasına göre, dün yapılan 2 aylık maaş ödemesinin ardından toplantı yapan belediye idaresi özellikle temizlik işlerinin belli bir disiplin içerisinde süratle yapılması kararı aldı.

Temizlik Şubesi’nin tüm araçlarıyla dört bir koldan başladığı temizlik işlerinin en kısa sürede tamamlanarak başkent Lefkoşa’nın grev öncesindeki günlerine döneceği belirtilirken, sadece çöplerin alınması değil daha geniş anlamda temizlik çalışmalarının yapılacağı kaydedildi.

CELAL CİN: “ BELEDİYE TÜM ŞUBELERİYLE ÇALIŞMAYA BAŞLADI”

En yaşlı üye olarak Belediye Başkanlığı Vekili olarak görevine atanan Celal Cin, belediyenin tüm birimleriyle çalışmaya başladığını söyleyerek, belediye idarecileriyle yaptıkları toplantı sonucunda artık grevlerle kesilmeyecek bir çalışma sistemi oluşturmak için burada olduğunu ifade etti.

Cin, önümüzdeki süreçte bu tutumla davranarak hareket edeceklerini belirterek, tüm gayelerinin başkent belediyesi olarak Lefkoşa halkına en iyi hizmeti götürmek olduğunun altını çizdi.

Belediyede tasarruf döneminin başladığına dikkat çeken Cin, yine de bugünden itibaren halka başta temel beledi hizmetler olmak üzere tüm hizmetleri vermeyi amaçladıklarını vurguladı.

“HALK BELEDİYEDEN HİZMET BEKLİYOR”

Belediyedeki verimin ve hizmet kalitesinin artması için Belediye Emekçileri Sendikası (BES)  ile belediye idaresinin elbirliği içinde hareket etmesinin önemine de vurgu yapan Cin; “Elbirliğiyle en iyi hizmeti vermeliyiz. Halk bizden bunları beklemektedir. Asgari müştereklerde uzlaşmanın ve çalışanların ekmek teknesi de olan bu güzide kurumu yine kaliteli hizmet veren bir noktaya getirmek yine bizlerin elindedir” dedi.

Editör: TE Bilisim