DAÜ Turizm Fakültesi uygulama mutfakları ile Tower Bar’da gerçekleştirilen yarışmalarda Meslek Lisesi öğrencileri, mutfak dalında “Yerel Mutfak Yarışması” ile “Sepet Yarışması” servis dalında ise “Kokteyl” ve “Kat Hizmetleri” dallarında yarıştı.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’nin organizasyonu ile gerçekleştirilen yarışmaya; Karpaz Meslek Lisesi, Haydarpaşa Ticaret Lisesi, Güzelyurt Meslek Lisesi ve Gazimağusa Meslek Lisesi öğrencileri katıldı.

 “Sepet Yarışması” kategorisinde Ayhan Aşçıoğlu, Gökhan Mutlu, Esat Kastanbollu, Gökhan Özdemir, Kurtuluş Özbaşar, Pınar Barut, Ali Damdelen, Aytaç Yıldırım, Barbaros Alta, Nafiya Güden ve Erhun Ekşici, “Yerel Mutfak” kategorisinde Selim Yeşilpınar, Mustafa Şah, Mine Adalıer, Münevver Gürel ve Zihni Türksel, “Kokteyl” kategorisinde Salih Doğrusöz, Orhan Uludağ, Tahir Taşlı ve Hüseyin Mirillo, “Servis” kategorisinde Serdar Oktay, Hüseyin Bozdağlar ve Koral Karamanoğlu, “Kat Hizmetleri” kategorisinde ise Nesrin Menemenci, Nazmi Buldanlıoğlu, Rüchan Kayaman ve Ömür Can jüri üyesi olarak yer aldı.

“GÜNÜMÜZÜN  EN HEYECAN VERİCİ VE GEÇERLİ  MESLEĞİ ”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdür Muavini Gülşen Hocanın, yarışmada uluslararası yarışmalarda kullanılan kuralları uyguladıklarını ve bunun öğrencilerin kendilerini uluslararası yarışmalara hazırlaması bakımından önemli olduğunu ifade etti.

KKTC’de mutfak sanatları denildiğinde akla gelen ilk isim olan Mustafa Şah da gençlerin neler yaratabileceklerini gösterdiği bu yarışma ile tecrübelerini ve yaratıcılıklarını artırdıklarını ifade etti.

DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç ise gençlerin üretimlerini görmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, turizm, aşçılık veya gastronomi alanında kariyer yapmak isteyen genç lise öğrencilerine başarılar diledi.

KKTC’de gün geçtikçe açılan otellerin yeni istihdam olanakları yarattığını da ifade eden Prof. Dr. Kılıç, günümüzün ve geleceğin mesleği olan turizm ve gastronominin öğrenciler için büyük fırsatlar sunduğunu vurguladı.

Meslek Liseleri Arası Bilgi Beceri Yarışmaları’nın ödülleri, tüm branşlar için 31 Mayıs 2019 tarihinde Lefkoşa’da düzenlenecek olan törenle sahiplerini bulacak.

Editör: TE Bilisim