Bakan Kaşif,   KKTC  limanlarına Türkiye dışında yabancı ülkelerden gemilerin gelmesini sağlamak üzere çalışmalar yapılması gerektiğini ifade ederek,  bölgedeki savaş gerginliği ortamına dikkat çekti ve KKTC’nin Doğu Akdeniz’de güvenli  yüzer bir sığınma limanı olduğunu söyledi.

Kaşif, Karayolları ile Planlama  İnşaat Daireleri’nin Gazimağusa şubelerinin  bir an önce uygun yere taşınacağını kaydetti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Gazimağusa’da Bakanlığına bağlı bazı dairelerde incelemelerde bulundu.

Bakan Kaşif  ilk olarak Gazimağusa Liman Başkanlığı’nda Limanlar Dairesi Müdürü Serdar Canaltay, Liman Başkanı Ahmet Dökmecioğlu ve Kılavuz Kaptan Fatin Aksoylar ile  bir araya geldi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif daha sonra Karayolları Dairesi Gazimağusa Şube Amirliği’nde  Şube Amiri Niyazi Ünlütürk ile Mühendis Hasan Doğan’dan şubenin çalışmaları ve eksiklikleri hakkında bilgi aldı.

Kaşif  son olarak da Planlama  İnşaat Dairesi’nde Şube Amiri Hüseyin  Madi’den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Kaşif ayrıca bu iki dairenin atölyelerinde de incelemelerde bulundu.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet  Kaşif, Gazaimağusa Liman Başkanlığı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada,  Gazimağusa’nın “gözbebeği” olarak nitelediği Gazimağus Limanı’nın KKTC için önemine değinerek,  “Her  türlü gemiye hizmet verebilecek bir limandır.  Bu limana çok iyi bakmamız gerekir. Zaten arkadaşlarımız bu bilinçle işlerini başında çalışıyorlar” dedi.

Bakan Kaşif, Gazimağusa Limanı’nın  yabancı gemilerin konaklama istasyonu  yapılması için gerekenler hakkında fikir alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

Kaşif, Gazimağusa Limanı’nı büyüterek cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Planlama İnşaat Dairesi ile Karayolları Şube Amirliği’ni ziyaretinin  ardından yaptığı açıklamada bu iki dairenin bir an önce uygun bir binaya taşınması gerektiğini ifade etti.

Kaşif,  iki dairenin geçici olarak bulunduğu mevcut binanın bir önceki hükümet döneminde  İTÜ’nün   kullanımına verildiğin ifadede ederek, “Bizlerin de buraları bir an evvel boşaltmamız gerekir. Bu binalar artık tarihi eser olarak kalacak” dedi.

Bina geçici olduğu için çalışanların da bu düşünceyle çalıştıklarını söyleyen Kaşif, “Bir an önce kalıcı bir yere taşımamız lazım. Lefkoşa’ya döner dönmez Gazimağusa’da  en uygun yer neresiyse bulacağız ve bu  iki şubemizi de oraya taşıyacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim