Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Kıbrıs Türk Beynelmilel Nakliyeciler Birliği’ni ziyaret ederek, Başkan Hasan Dörtgazi ve Birlik yöneticileri ile bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, KKTC – Türkiye Cumhuriyeti arasında, gerek ferdi gerekse de şirket bünyesinde, kara taşımacılığı hizmetinde bulunanların oluşturduğu, Kıbrıs Türk Beynelmilel Nakliyeciler Birliği’ni ziyaret eden Dürüst, Birlik yetkililerinden sektörün durumu ve eksiklikleri hakkında bilgi aldı, görüş alışverişinde bulundu.

DÜRÜST

Dürüst, Birliği ziyaretinde yaptığı konuşmasında, Birliğin, KKTC’nin ekonomisinin büyük bir kısmını oluşturan malları, KKTC’ye taşıyan, çok önemli bir sektörün temsilcileri olduklarını belirtti.

600 civarlarında bir tır filosuna sahip olan Birliğin korunması ve geliştirilmesinin, Bakanlığın sorumluluğunda olduğunu bildiren Dürüst, bu amaçla, sorunları dinlemek ve bire bir görüş alış verişinde bulunarak, sorunlara daha hızlı ve daha kalıcı çözümler üretmek için ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

"GAZİMAĞUSA VE GİRNE LİMANINDAKİ SORUNLAR MASAYA YATIRILACAK"

Dürüst, sorunların tespit edilmesinde ve çözüm önerilerinde etkin ve kalıcı sonuçların elde edilmesi amacıyla, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nda, tüm paydaşların katılımıyla önümüzdeki hafta başında bir toplantı gerçekleştirileceğini, özellikle Gazimağusa ve Girne Limanlarında yaşanan sorunların masaya yatırılarak görüşüleceğinin altını çizdi.

Hedeflerinin, bir dizi toplantıyla sorunlara köklü çözümler üretmek olduğunu kaydeden Bakan Dürüst, “Sadece bir günlük bir toplantı hedeflemiyoruz. Sorunlara köklü ve çağdaş çözümler buluncaya kadar toplantılara devam etme kararlılığındayız” dedi.

Dürüst, konuşmasında Kıbrıs müzakerelerine de değinerek, “Yıllardan beridir devam eden Kıbrıs meselesinde bir çözüm noktasına gelmiş bulunmaktayız. Adil, kalıcı ve eşit ortaklığa dayalı, Anavatan Türkiye Cumhuriyetinin etkin ve fiili garantörlüğü ile emniyete alınacak, federal bir yapının oluşması için uğraş veriyoruz. Bir çözümün bulunamaması halinde, Devletimiz, Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte, dünyaya açılmaya, tanınmaya ve dünya coğrafyasında bir Türk devleti olarak adını duyurma çalışmalarına devam edecektir” dedi.

DÖRTGAZİ

Kıbrıs Türk Beynelmilel Nakliyeciler Birliği Başkanı Hasan Dörtgazi de yaptığı konuşmasında, Bakan Dürüst’ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bugüne kadar Birliğimizi ziyaret eden ilk bakan Kemal Dürüst olmuştur. Bu ziyaret bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir, motivasyon sağlamıştır ve en önemlisi yıllardan beridir süregelen sorunlarımızın çözüleceği konusunda bir ışık büyük bir umut olmuştur” dedi.

Dörtgazi, 600 araçlık tır filosunun temsilciliğini yapan Birliğin, Bakan Dürüst’ün samimi, içten ve sorunları çözme odaklı yaklaşımları karşısında, heyecan duyduğunu belirterek, yapılacak çözüm odaklı toplantılarda, özde Birliğin ancak genelde KKTC ekonomisinin gelişimine büyük katkı sağlayacağına olan inancını belirtti.

Konuşmaların sonunda, Birlik Başkanı Hasan Dörtgazi, birliğin sorunlarını içeren bir mektubu Bakan Dürüst’e takdim etti.
Editör: TE Bilisim