Gazimağusa Halk Dansları’nın folklor gösterisi ile başlayan gecede, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Vakıf Başkanı Yücem Rasimoğlu ve Hüseyin Arsal konuşma yaptı. Leymosunllular, Mustafa Ceylanoğlu ve Hasan Pala’nın müzikleri ile eğlenceli saatler geçirdi. Gecede ayrıca, katıklarından dolayı Belediye Başkanı İsmail Arter ve Leymosunlu Hüseyin Kandulu’nun adına torunu Ali Kandulu’ya ve herseleri yapan 3 kadına emeklerinden dolayı plaket verildi.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, Leymosunluların değerlerimize ve kültürümüze sahip çıkarak yaşattığını, toplumun gelişmesinde kültürün yaşatılması ve insanlar arasında paylaştırılmasının çok önemli olduğunu, belediye olarak bu çalışmalara her türlü yardımı yapmayı görev bildiklerini söyledi. Leymosunlular’ın bu alanda büyük gayret sarfettiğini, bundan sonra da Gazimağusa’da yapılacak etkinliklere kültürümüzün paylaştırılması için katkı koymaya devam edeceğini belirten Arter, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Vakıf Başkanı Yücem Rasimoğlu, Leymosun Kültür Vakfı’nın etkinliklere devam ettiğini, etkinliklerin devam etmesinin Leymosunluların destek vermesiyle mümkün olduğunu, bundan önce Girne’de deniz panayırı yaptıklarını, kasım ayında öğretmenler gününde Limasol’da öğretmenlik yapmış kişileri bir araya getireceklerini, önümüzdeki yıl da Limasol’un tarihiyle ilgili önemli projeleri olacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim