Meclis Mavi Salonu’nda imzalanan protokole Meclis Başkanı Sibel Siber ve Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Rauf Ersenal imza koydu. Törende meclis Kültür Komitesi Başkanı Arif Albayrak da hazır bulundu.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, uzun zamandan beri ülkede önemli bir eksiklik olan müze konusunun turizm, kültür, sanat ve insanların ülkeleriyle ilgili aidiyet duyguları açısından önemli olduğunu söyledi.

Bu eksikliğin karşılanması için bir süreden beri çalıştıklarını kaydeden Siber, kültür ve sanata verilen değerin ülkelerin gelişmişlik düzeylerinde ölçüt olduğunu söyledi.

“Çağdaş Sanat Müzesi”nin Vakıflar İdaresi’yle varılan konsensüs sonucu Lefkoşa’nın kalbine kurulacağını ve bunun ilk adımının bugün atıldığını söyleyen Siber, projenin hayat bulmasıyla daha fazla ayrıntının kamuoyuyla paylaşılacağını da ekledi.

ERSENAL

Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Rauf Ersenal da Lefkoşa ve Surlariçi’nin gelişimine olanak sağlayacak önemli bir projeye imza atılacağını söyleyerek, 1 yıl sonra Lefkoşa’nın çehresinin değişeceğini söyledi.

Sanat ve kültür adına herkesin bir arayış içinde olduğunu kaydeden Ersenal  Lokmacı Kapısı’nın bulunduğu bölgede 40 odalı eski bir otelin mekan olarak kullanılacağını ve 1 yıl sonra binanın bulunduğu sokağın çok farklı bir konuma geleceğini söyledi.

Böylelikle Lefkoşa’nın 40 yıldır terk edilmiş bir yerine geri dönülmüş olacağını söyleyen Ersenal, o bölgede eskiden yaşamış ve anıları olan insanların Lefkoşa’ya geri gelme ve o eski konaklara sahip çıkma zamanının geldiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından protokole imza konularak hayırlı olması dileğinde bulunuldu.

Editör: TE Bilisim