İstanbul’da birkaç günden beridir Gezi Parkı protestosunda gelişen olayları hayretle izlemekteyiz. Taksim Meydanı’nda protestoculara yapılan müdahaleleri insanlık dışı olarak nitelendirmekteyiz.
Anayasal ve demokratik haklarını kullanmakta olan duyarlı insanlara karşı kullanılan aşırı ve kontrolsüz şiddet kabul edilebilir değildir. Hukuk dışı ve tahammülsüz bulduğumuz bu müdahaleyi kınıyoruz. Yasa dışı ve insanlık dışı emirleri veren, uygulayan ve uygulatan tüm merciler kamu vicdanında mahkum oldukları gibi, yargı önünde de mahkum olmalıdırlar.
Birçok defa ve en son olarak 19 Temmuz’da ve LTB önü eylemlerinde Kıbrıs Türk İlerici hareketinin maruz kaldığı polis şiddetini ve gerici zihniyeti çok derinden hisseden insanların temsilcileri olan CTP Gençlik Örgütü olarak Lefkoşa’dan Taksime ve Türkiye’nin birçok yerine dayanışma mesajımızı gönderiyoruz.
Çevreye ve haklarına sahip çıkan demokratik ve aydın insanların yaralanması, hayati tehlikeler içerisine sokulmasını kabul etmiyor, uygulanan bu şiddetin derhal durdurulmasını talep ediyoruz.
Toplumsal barışı, uzlaşıyı ve demokrasiyi elinde bulundurduğu güç ile yıkmaya çalışan tüm otoritelere karşı durduğumuzu, Gezi Parkı Protestocularının ve Türkiye ilerici hareketinin vermekte olduğu mücadeleye destek olduğumuzu buradan bir kez daha bildiriyoruz.

CTP Gençlik Örgütü
 
Editör: TE Bilisim