Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Halk Sağlığı Şubesi Çevre Sağlığı ve İlaçlama Birimi 4 aydır ev ev sürdürdüğü hamamböceği ile etkin mücadelesini tamamlayarak belediye sınırları içindeki 14 bölgede toplam 24 bin 163 hane ve 48 bin 882 adet rögarı ilaçladı. Hamamböceğine karşı 18 Mart 2015 tarihinde başlatılan ve 28 Temmuz 2015 tarihinde tamamlanan haşare mücadelesinde LTB uzun bir aradan sonra ihale yöntemi ile aldığı ilaçları kullandı.

Hamamböceği ile mücadelede jel ile ilaçlama yöntemini kullanan LTB Halk Sağlığı Şubesi Çevre Sağlığı ve İlaçlama Birimi hanelerde ilaçlama yaparken dalında eğitim almış ekipler tarafından ev sahiplerinin de iznini alarak hane içerisindeki mutfak dolaplarının içini ve tuvaletlerin içerisinde uygun noktaları ilaçlarken; yine eğitimli ekipler hane dışında bulunan rögarları ilaçladılar.

İlaçlama sırasında evde olmayan yurttaşlara da ilgili şubeye ulaşabilecekleri iletişim bilgileri içeren yazılar bırakan ekipler geri dönüşler sonucunda 1580 yurttaşın daha evlerini ilaçladı. Şube yetkilileri sınırlar dahilindeki tüm evlere girdiklerini ancak yine de evlerinin ilaçlanmasını isteyen yurttaşlara LTB şikayet hattı olan Alo 185’ten belediyeye ulaşmaları çağrısı yaptı.
 
Editör: TE Bilisim