24.06.2013 tarihinde, saat 02:00 sıralarında, Lefkoşa’da, F.T.(E-28) kendisini içki içmemesi konusunda uyardığı gerekçesi ile ev içerisinde bulunan muhtelif ebatlardaki pencere camlarını kırıp hasara uğrattıktan sonra tasarrufuna geçirmiş olduğu kırık cam parçasını babasına göstererek kendisine hitaben “sen ne karışın senin kafanı keserim” sözlerini söylemek sureti ile şiddet tehdidinde bulunmuştur. Adı edilen tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

DÜKKAN AÇMA, HIRSIZLIK VE KASTİ HASAR (GELİŞME)

08.06.2013 tarihli Basın Bülteninde, 06-07.06.2013 tarihinde, Lapta’da faaliyet gösteren “Gülen Market” ile “Blue Song Market” ve Girne’de faaliyet gösteren “Burç Market” isimli iş yerlerinden nakit para, sigara ve içki çalındığı M.D.(E-23)’nin tutuklandığı ve İ.E. (E-21) ile Ö.D. (E-26)’nin ise arandığı bildirilmişti. Adı edilenler tespit edilerek tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

GÜMRÜKSÜZ MAL TASARRUFU

22.06.2013 tarihinde Girne’de faaliyet gösteren bir otele ait kumarhane içerisinde polis tarafından yapılan kontrolde gümrüğü ödenmemiş 202 karton ve 17 adet muhtelif markalarda sigara bulunarak emare olarak alınmıştır. Bahse konu işletme hakkında yasal işlem başlatılmış olup, soruşturma devam etmektedir.

ŞİDDET TEHDİDİ, TECAVÜZKAR ALET TAŞIMA, İTALE-İ LİSAN ,RAHATSIZLIK VE UYGUNSUZ TAVIR VE HAREKETTE BULUNMA

23.06.2013 tarihinde, saat 13:00 sıralarında, İskele’de, “Onur Camping” isimli karavan alanında S.K.(K-50), karavanının elektriğini keseceği gerekçesi ile Hakkı Ümran SATIAĞALAR’a hitaben küfredip karavanını parçalayacağı yönünde şiddet tehdidinde bulunup elinde bulundurduğu çapayı sallamak suretiyle uygunsuz tavır ve harekette bulunmuş, akabinde S.K., karavanının suyunu kestiği gerekçesi ile de Eldem SAĞLAMER’e küfür edip, tasarrufunda bulundurduğu bahçe çapasını adı edilene sallamak suretiyle uygunsuz tavır ve harekette bulunmuştur. S.K. tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

YANGIN

23.06.2013 tarihinde, saat 17.30 sıralarında, Ercan Balıkesir Anayolunun 1 -2. kilometreleri arasında, yolun batı kısmında henüz tespit edilemeyen nedenden dolayı bir yangın meydana gelmiştir. Çıkan yangın sonucu Veli ESENDAĞLI'ya ait biçilmemiş 20 dönüm dikili arpa tamamen yanarak zarar meydana gelmiştir. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüş olup, soruşturma devam etmektedir.
Editör: TE Bilisim