Lefkoşa Taksiciler Birliği’nin geçtiğimiz ay gerçekleştirilen olağan genel kurulunun ardından istifa eden yönetimin yerine yeni bir yönetim kurulu seçilmesi amacıyla Lefkoşa Taksiciler Birliği üyeleri toplanarak seçime gitti.

 Genel kurulda gerçekleştirilen seçim sonucunda Lefkoşa Taksiciler Birliği Başkanı Rifat Turgut seçilirken, As Başkan Muzaffer Kayan, Mali Sekreter Abdurrahman Albayrak, yönetim kurulu üyesi Süleyman Özdevir ve yedek üyeler ise Mehmet Şen ile Aydın Bolat  seçildi.

 Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO)’nda gerçekleştirilen Lefkoşa Taksiciler Birliği olağan genel kurulunda KTEZO Başkanı Hürrem Tulga ve tüm taksicileri temsilen Birleşik Taksiciler Birliği Başkanı Kemal Gözay da bulundu.

 KTEZO Başkanı Hürrem Tulga genel kurulda yaptığı konuşmada birliklerin önemine değindi. Tulga, taksicilerin yaşadığı sıkıntıların diğer mesleki alanlarda faaliyet gösteren esnaf ve zanaatkarların yaşadığı sıkıntılarla aynı olduğunu dolayısıyla sorunların çözümü için birlikte hareket etmenin şart olduğuna vurgu yaptı.

 Gözay, taksicilerin federasyon çatısı altında toplanması gerektiğini, çünkü taksicilerin menfaatına olacak kararların alınmasında birlik olarak hareket etmenin büyük önemi olduğunu, bu mücadeleyi de bundan sonra Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ile işbirliği içerisinde sürdüreceklerini vurguladı. Gözay, denetimlerin daha etkili olabilmesi için yasal değişiklik gerektiğini ifade ederek, kaçak ve kayıt dışı taşımacılıkla mücadele için de denetimleri artırarak devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 


Editör: TE Bilisim