Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO)’nda dün gerçekleştirilen Lefkoşa Taksiciler Birliği olağan genel kurulunda KTEZO Başkanı Hürrem Tulga, Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz Dana ve tüm taksicileri temsilen Birleşik Taksiciler Birliği Başkanı Kemal Gözay da bulundu.

Divan oluşumuna geçilmeden önce KTEZO Başkanı Hürrem Tulga yaptığı konuşmada birliklerin önemine değindi. Tulga, “mesleki alanlarda büyük ölçüde örgütlülük oluşturuldu, taksicilerde de daha güçlü bir örgütlü yapı oluşturulmalıdır, çünkü birlik olunmazsa kuvvetler zayıf kalır” şeklinde konuşarak, kurallar ve yasalar çerçevesinde taksicilerin de birlikte hareket edebileceğine vurgu yaptı.

Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz Dana ise yaptığı konuşmada taksicilerin birçok sorunu olduğunu, kaçak taşımacılığın da bunlardan biri olduğunu, bu sorunların tek tek bireyler halinde değil, birlik olunduğu takdirde çözülebileceğini ifade etti. Kemal Deniz Dana, yönetimde kimlerin seçileceğinin önemli olmadığını, esas önemli olanın taksicilerin sorunlarına çözüm üretecek ve bu yönde çalışacak kişilerin seçilmesi gerektiğini söyledi. Dana, konuşmasının sonunda dernekler yasasında bazı hususlara da dikkat çekti.

Birleşik Taksiciler Birliği Başkanı Kemal Gözay ise yaptığı konuşmada taksiciler için T izni veren İzin Kurulu’nda daha önce temsilcileri olmadığını, ancak şimdi taksicilerin de izin kurulunda temsilcileri bulunduğunu belirtti. Gözay, taksicilerin tek çatı altında toplanması gerektiğini, çünkü taksicilerin menfaatına olacak kararların alınmasında birlik olarak hareket etmenin büyük önemi olduğunu, bu mücadeleyi de bundan sonra Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası işbirliğinde sürdüreceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından oluşturulan divanda Divan Başkanı Osman Destur, Divan Sekterleri ise Mehmet Irmak ve Salih Topal seçildi. Derneğin gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında kısa bilgi verildikten sonra mali rapor sunuldu ve oy birliğiyle aklanarak seçime geçildi. Genel kurulda gerçekleştirilen seçim sonucunda oy birliğiyle Lefkoşa Taksiciler Birliği Başkanı Ali Arife seçildi. Yönetim Kurulu’na ise Rifat Turgut, Enver Batıgün ve Halit Yavaşoğlu seçildi.

Editör: TE Bilisim