Lefkoşa Sancağı’nın ilk Serdarı, Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) mensubu, mukavemetçi öğretmen ve spor adamı Yusuf Salih, ölümünün 52’nci yıldönümünde Salı günü saat 09.30’da Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabri başında anılacak.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora tarafından yapılan yazılı açıklamada, Yusuf Salih’in TMT’nin kuruluşunda önemli çalışmalarda bulunmuş, efsanevi TMT’nin Lefkoşa Sancağı’nın ilk Serdarı olarak varoluş mücadelesinde görev alıp önemli katkılarda bulunmuş bir kişi olduğu belirtildi.

Açıklamada, “Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği olarak, Lefkoşa’nın Baş Yaylası (Serdarı) Yusuf Salih hocamızı 52. ölüm yıldönümünde sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz. 18 Ağustos Salı günü saat 09.30’da Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabri başında, değerli Serdarımızı dernek olarak törenle anacağız. Başta ailesi, yakınları, dava arkadaşları, mukavemetçiler ve kuruluşundan başlayarak gönül verip hizmet ettiği, Gençlik Gücü Türk Spor Kulübü yöneticisi ve taraftarlarına ve duyarlı halkımıza duyurulur” ifadelerine yer verildi. 
Editör: TE Bilisim