Trafik Kazalarını Önleme Derneği, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi yolunda bulunan aydınlatma direklerindeki elektriklerin neden kesik olduğunu ve açılması için neyin beklendiğini sorarak, aydınlatma lambalarının yanmamasının faciaya davetiye çıkarmak olduğunu savundu.
Dernek başkanı Mehmet Avcı yazılı açıklamasında, söz konusu yolda bulunan aydınlatma lambalarının elektriğinin aylardır kesik olduğunu belirterek, bu yol üzerindeki yayaların da kullandığı yaya geçidindeki güvenli geçişi sağlayan “bas-geç” trafik ışıklarının da çalışmadığını ifade etti.

Ölümlü trafik kazalarının yaşandığı, şehrin girişi, hastane önü olan kısımda aydınlatma lambalarının yanmamasının faciaya davetiye çıkarmak olduğunu savunan Avcı, şunları kaydetti:

“Bu yolda insan hayatını tehlikeye sokan karartmadan kim sorumludur? Aydınlatmalardan ve yol güvenliğinden sorumlu olan makamlardan Lefkoşa Belediyesi, Ulaştırma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı veya son zamanlarda yol, aydınlatma parası toplayan Elektrik Kurumu, bu yoldaki karartmadan ne kadar sorumludur?...

Bu yolda meydana gelecek olası kazalarda, yolu karartan makamın da ölüme katkı koyma sorumluluğundan yargıya dahil edilmesi gerekliliğine inanıyoruz. Yetkili veya ilgililerin Lefkoşa hastane yolu elektriğinin neden kesik olduğunu ve açılması için neyi beklediklerini kamuoyuna açıklamaya yapmaya davet ediyoruz.”
Editör: TE Bilisim